Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА няма да строи нов стадион, прави реконструкция на сегашния

Спорт

ЦСКА няма да строи нов стадион, прави реконструкция на сегашния

Снимка:

Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов бе оптимист за новия стадион на клуба.

Той заедно с другия собственик на клуба Гриша Ганчев и синът му Даниел бяха на среща в Министерството на младежта и спорта относно възможността за реконструкция на “Българска армия”.

“Главният архитект на Общината ще подготви съответните документи и ще излъчи работна група, която ще отразява и нашите искания като собственици. Започват чисто административни процедури, които ще отнемат известно време, но има воля за решаването. Днес има доза оптимизъм да се случи и в спортната база да се положи основа, за да се върви напред”, каза Инджов.

“Старият стадион ще бъде реконструиран. Не сме и мислили, че има как да се построи нов стадион. Сега коментирахме достъпа до стадиона. Лицензирането на УЕФА изисква достъп на специализирани автомобили за провеждането на такива срещи. Мечтата ми е септември месец да видя разрешението за строеж на масата. Министерството на спорта приема промените до 2019-а година, а всички направено след това не се приема, но ще продължим да преговаряме”.

“Около четири милиона лева възлизат подобренията, които са признати от Сердика спортни имоти 2021 година. Тази работна група ще продължи още една седмица работа, за да се уточнят подобренията, които са спорни. Законът е ясен и ние не спорим. Направили сме много подобрения, които ние не можем да ги представим като инвестиция - между 6 или 7 милиона. Признават се тези, които са трайно прикрепени към имота, които са по-малко. Готовност имаме от две години за инвестиция. Сигурно ще се прави и нова оценка, но не заради това, че повече или по-малко ще струват имотите, а просто оценките имат срок на валидност”, завърши Инджов.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема