Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА с трудна победа над Ботев Враца за Купата

Спорт

ЦСКА с трудна победа над Ботев Враца за Купата

ЦСКА с трудна победа над Ботев Враца за Купата - Tribune.bg
Снимка:

"Армейците" постигнаха обрат с 2:1

ЦСКА се класира за полуфиналите на Купата на България след изключително трудна победа с 2:1 над Ботев Враца. Врачани поведоха на „Българска Армия“ в 22-ата минута чрез Даниел Генов, но домакините стигнаха до пълен обрат след почивката. Милош Крушчич направи отлични смени, които повлияха и за крайния резултат. Едвин Джеси изравни в 67-ата, а след груба грешка на Н Диайе в 89-ата, Ахмедов донесе крайния успех за ЦСКА.

Срещата започна с домакински натиск, като „червените“ притесниха отбраната на гостите още в първата минута, а в 5-ата удар с пета на Али Соу бе блокиран.

Първият точен изстрел в мача бе на сметката на врачани, слд като в 6-ата минута Петър Атанасов пробва далечен шут, но в обсега на Бусато.

Али Соу отбеляза попадение, което обаче бе отменено заради засада в 10-ата. Пет по-късно нападателят овладя добре далечен пас на Антов, последва удар по зем, но в ъгъла пазен от Красимир Костов.

В средата на първата част гостите откриха резултата. В 22-ата минута врачани получиха правото да изпълнят корнер, след центрирането Петко Ганев се възползва от неразбирателство в отбраната на „армейците“ и стреля, но топката срещна гредата, Даниел Генов обаче не бе покрит и вкара в опразнената врата.

Изключителен пропуск направи Али Соу в 32-ата. Отбраната на Ботев пропусна топката след центриране от корнер, Соу обаче от по-малко от два метра не успя да насочи към вратата.

Петър Атанасов изпълни добре фаул в 38-ата, но Бусато се намеси добре и с плонж изби в корнер.

ЦСКА стартира много офанизвно след почивката, а в 48-ата бе близо до изравняване. Едвин Джеси направи добро включване отдясно, комбинира с Али Соу, който пое с гръб към вратата, обърна се бързо и стреля от дъгата на пеналта, но топката срещна левия страничен стълб.

Гредата помогна на врачани и в 58-ата. Белтраме центрира отдясно, Н Диайе се намеси с шпагат и пресече подаването, но топката се насочи към вратата и трябваше Красимир Костов да се намесва, отклонявайки кълбото в напречната греда.

В 65-ата минута Милош Крушчич направи първа смяна, изваждайки АЛи Соу, който беше бурно освиркан от „червените“ фенове. На негово място в игра влезе Ахмед Ахмедов, който направи дебюта си за ЦСКА в официален мач.

Две минути след появата си на терена Ахмедов помогна на „армейците“ да изравнят. Ахмедов се пребори с Н Диайе и подаде на Занев, капитанът веднага комбиниа с Едвин Джеси, който с точен удар от границата на наказателното поле изравни.

Белтраме направи индивидуален пробив в 73-ата, който завърши с удар покрай гредата, а в ответната атака Бусато направи сериозна грешка, Доминик Янков стреля покрай излезлия вратар на домакините, но за късмет на ЦСКА капитанът Занев се бе върнал и изчисти от голлинията.

В 83-ата минута Кристиян Малинов направи много добро подаване в наказателното поле, Едвин Джеси засече в движение, но от няколко метра прати над вратата.

В 89-ата минута вратаря Костов подаде по земя на Н Диайе, той обаче не успя да спре леката топка, Белтраме бе наблизо и овладя топката, последва пас за Ахмедов, който с плътен шут прати топката в мрежата за 2:1.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп