Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. ЦСКА се класира на плейоф в Лигата на конференциите

Спорт

ЦСКА се класира на плейоф в Лигата на конференциите

ЦСКА се класира на плейоф в Лигата на конференциите - Tribune.bg

ЦСКА и Осиек завършиха наравно 1:1 в реванша от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, игран на стадион "Градски врът".

По този начин армейците се класираха за плейофите за влизане в груповата фаза на турнира. Там съперник ще бъде чешкия тим Виктория (Пилзен), който отстрани много трудно уелския ТНС след изпълнения на дузпи.

През първото полувреме на днешния мач играта бе равностойна. Домакините опитаха начален натиск, но до по-опасно положение пред вратата на Бусато така и не се стигна. Постепенно червените намериха своя ритъм и в 22-ата минута Георги Йомов опита да намери Кайседо в наказателното поле, но защитник на Осиек се намеси и изби. Топката попадна в Греъм Кери, който обаче бе фаулиран. Ирландецът застана зад топката и опита директен удар по диагонала, но Бочкай, който бе застанал на близката греда изби в корнер. След ъгловия удар Амос Юга стреля от разстояние, но покрай левия страничен стълб. В 33-ата минута Георги Йомов открадна една топка в центъра и навлезе остро по дясното крило. Той подаде към средата на терена, където Яник Уайлдшът продължи към Греъм Кери, който с туповен шут в горния десен ъгъл не остави никакви шансове на вратаря Ивица Ивушич, разписвайки се за 1:0. Осиек изравни в 45-ата минута на срещата. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле. От него се възползва Милe Шкорич, който с тежък удар по диагонала възстанови равенството. Така двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 1:1.

През втората част ЦСКА бе много близо до гол в самото начало на полувремето. След центриране на Греъм Кери от корнер топката стигна до Жеферсон, който необезпокояван стреля към десния ъгъл на вратата, но Ивица Ивушич се разтегна максимално и изби в ъглов удар. В 60-ата минута червените организираха още една добра атака. Амос Юга намери много добре Яник Уайлдшът, който навлезе в наказателното поле на Осиек. Нидерландецът обаче се забави със своето подаване и топката му бе избита. Домакините опитаха да организират финален щурм, но стражът Густаво Бусато на няколко пъти показа класа като направи страхотни спасявания и не допусна нов гол в мрежата си. В 87-ата минута Жорди Кайседо бе изведен на скорост сам срещу вратаря и бе спрян непозволено от Лончар, който съвсем справедливо получи директен червен картон. До края нямаше други интересни ситуации и двубоят закономерно приключи при равенство 1:1.

Така с общ резултат 5:3 от двете срещи ЦСКА напълно заслужено продължава напред към плейофите за груповата фаза на турнира Лига на конференциите. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети ЦСКА - София

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети