Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова е на 1/4-финал в Нотингам след невероятен обрат

Спорт

Цвети Пиронкова е на 1/4-финал в Нотингам след невероятен обрат

Цвети Пиронкова е на 1/4-финал в Нотингам след невероятен обрат - Tribune.bg

Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на турнира на ITF в Нотингам след трисетов успех над намиращата се на 175-о място в световната ранглиста Моника Никулеску.

Българката бе надиграна в първия сет, но впоследствие намери верния ритъм и демонстрира обичайното си ниво, записвайки втора победа в турнира.

Следващата опонентка на пловдивчанката ще бъде 361-вата в света Ема Радучану, която елиминира поставената под №8 Тимеа Бабош.

Пиронкова спечели откриващия гейм, но нейната опонентка бързо възстанови равенството, след което реализира първия пробив в мача и поведе с 3-1. Втората ни ракета прекъсна серията на Никулеску и намали изоставането си, но румънката отговори с два поредни гейма на 15. Пиронкова опита да поддържа темпото на световната №175 и поведе с 40-30 в осмия, но допусна обрат и така Никулеску надделя с 6-2 в първата част.

Силната серия на румънката продължи и тя излезе напред в резултата в началото на втория сет, но Пиронкова подобри значително представянето си и осъществи обрат, повеждайки с 2-1. Никулеску проби и си върна водачествтото, но българката успя да прекъсне устрема ѝ и възстанови равенството при 3-3. Това се оказа началото на силна серия за Пиронкова и тя отново поведе, след което осъществи много важен пробив за 5-3. Никулеску опита да промени развитието на сета, но българката не позволи това да се случи и се наложи с 6-3.

Третият сет започна по аналогичен начин, но при разменени роли – Пиронкова поведе, но Никулеску осъществи обрат за 2-1. Радостта на румънката обаче не трая дълго, тъй като втората ни ракета бързо си върна контрола върху играта и спечели следващите три гейма, правейки резултата 4-2 в своя полза. Световната №175 намали изоставането си, но Пиронкова възстанови разликата от два гейма при 5-3 и направи сериозна крачка към победата.

В оказалия се последен в мача девети гейм българката допусна изравняване от 30-0 и трябваше да спасява геймбол, но четвъртфиналистката от US Open не се поддаде на напрежението и триумфира с 2-6, 6-3, 6-3 след 2 часа и 11 минути игра.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати