Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова напусна Ролан Гарос след здрава битка

Спорт

Цвети Пиронкова напусна Ролан Гарос след здрава битка

Цвети Пиронкова напусна Ролан Гарос след здрава битка - Tribune.bg
Снимка:

Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос“. В среща от третия кръг, българката отстъпи с 1:2 сета пред чехкинята Барбора Крейчикова, в отчелните части 7:5, 4:6, 3:6. Началото на двубоя се забави с повече от два часа, като самата среща се проведе при изключително тежки условия за игра – ниска температура на въздуха и влажен корт, в резултат на дъждовния ден в Париж.

Първи своя удар в откриващия сет нанесе Крейчикова, която успя да пробие в петия гейм и поведе в резултата. Секунди по-късно авансът на чехкинята беше заличен, след като Пиронкова направи светкавичен ри-брейк, пласирайки отличен минаващ удар от форхенд при точката за пробив.

Впоследствие двете продължиха да взимат подаванията си, за да дойде драмата в последните два гейма от сета. При 5:5, Пиронкова изоставаше с 15:40, като пред Крейчикова се откри отличен шанс да пробие и да сервира за сета. Българката обаче показа невероятна игра и взе следващите 4 разигравания, с което съхрани подаването си. Сервирайки за тайбрек, Крейчикова допусна да бъде пробита и първата част отиде на сметката на Цвети след точно един час игра.

В началото на втората част отново Крейчикова първа проби, като този път успя да затвърди и поведе с 3:1 гейма. В деветия гейм и сервис на Цвети, Крейчикова стигна до сетбол, но с отлични комбинации българката успя да вземе подаването си да намали за 4:5. Сервирайки за сета чехкинята не трепна и вкара мача в решителен трети сет.

Историята се повтори и отново Крейчикова първа проби, този път още на старта на сета. За съжаление, до края на срещата Цвети не успя да върне пробива, а след втори инкасиран такъв загуби мача.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети