Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова напусна US Open още на старта

Спорт

Цвети Пиронкова напусна US Open още на старта

Цвети Пиронкова напусна US Open още на старта - Tribune.bg

Цветана Пиронкова допусна поражение в два сета от Дария Касаткина - 2:6, 1:6 още в първи кръг на US Open.

Рускинята е една от най-добре представящите се тенисистки през 2021-а и срещу българката отново демонстрира, че се намира във великолепна форма.

За съжаление обаче, Пиронкова бе тази, която не съумя да изиграе мача на необходимото ниво, за да може да бъде конкурентна на наскоро завърналата се в топ 30 съперничка. Грешките изобилстваха в играта на пловдивчанката в продължилия 63 минути двубой.

Това и липсата на ясна идея как да преодолее Касаткина, бяха решаващи за категоричната загуба на българката. Касаткина на свой ред се справи прекрасно, като през целия мач доминираше с прецизна игра, агресивни ретури и много дълбоки топки, които караха Пиронкова да бъде в защитаваща се позиция и на сервис.

Пиронкова завърши мача с много слаби показатели на сервис – 40% точки на първи и 33% на втори сервис. Тя реализира 15 уинъра спрямо цели 27 непредизвикани грешки, докато при съперничката ѝ съотношението бе положително – 19 уинъра и 13 грешки.

Преди година именно US Open бе турнирът, на който Пиронкова направи триумфалното си завръщане на корта, след близо тригодишна пауза. Тогава тя достигна до четвъртфинал, а сегашното ранно отпадане ще доведе и до сериозен спад в световната ранглиста, в която тя е №107 към момента.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети