Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова падна с две позиции в ранглистата

Спорт

Цвети Пиронкова падна с две позиции в ранглистата

Цвети Пиронкова падна с две позиции в ранглистата - Tribune.bg

Григор Димитров запазва 17-ото място

Цветана Пиронкова загуби две позиции в световната ранглиста. Това стана ясно след обновяването на класацията тази сутрин. Първата ни ракета вече е №116 с актив от 721 точки. Пиронкова не е играла от WTA 500 надпреварата в Чарлстън в началото на месеца, където отпадна след поражение от Кори Гоф в първи кръг. Очаква се пловдивчанката да се завърне на корта тази седмица, тъй като е в списъка с участнички в квалификациите за WTA 1000 турнира в Мадрид (29 април – 8 май).

В същото време втората ни ракета Виктория Томова отбеляза прогрес в подреждането. Софиянката се изкачва с една позиция и вече е 126-а с актив от 660 точки. 

В челната десетка на ранглистата има само една промяна – Кики Бертенс изпревари Петра Квитова и от днес заема №10 в подреждането. Лидер продължава да бъде Ашли Барти, която вчера спечели титлата на турнира в Щутгарт. 

Григор Димитров запази позицията си в световната ранглиста и остава №17 в света с актив от 2576 точки, като е съвсем близо до 16-ия в класирането Хуберт Хуркач (2600 точки). 

Останалите ни представители в ATP тура тази седмица бележат спад в класирането си. Димитър Кузманов отстъпва с три позиции и вече е 242-ри, докато Адриан Андреев губи две места и от днес е №378. Александър Лазаров е една позиция по-надолу в сравнение с миналата седмица, а Александър Донски, Габриел Донев и Симон Антъни Иванов губят по три места.

В челната десетка има само една промяна. След вчерашната си титла в Барселона Рафаел Надал изпревари Даниил Медведев и вече е №2 в ранглистата. Лидер остава Новак Новак Джокович.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети