Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Цвети Пиронкова тръгна с успех в Маями

Спорт

Цвети Пиронкова тръгна с успех в Маями

Цвети Пиронкова тръгна с успех в Маями - Tribune.bg

Цветана Пиронкова се завърна в Маями след четиригодишно отсъствие, а първата ни ракета имаше тежко препятсвие в лицето на талантливата Катрин Макнали.

Българката трябваше да се бори за всяка една точка в мача, който се превърна в истинска битка, но все пак намери сили да триумфира след над 2 часа игра с крайното 7:6(0) 7:6(4).

Пиронкова не стартира среща по най-добрия начин и загуби още откриващото си подаване, но съумя да възстанови паритета още при 2:2.

Импулсът в играта на пловдивчанката не спря дотук, като тя удължи своята серия, за да се откъсне напред с 4:2, а впоследствие сервираше за сета, само че пропусна сетбол и тийнейджърката намери сили да достигне до тайбрек. Там обаче нашето момиче беше повече от безкомпромисно и го затвори без да даде точка на своята съперничка.

Втората част отново започна отлично за Макнали, която реализира пробив за 4:2 в нейна полза и го затвърди абсолютно безпроблемно. Цвети обаче показа, че не се бои да бъде притисната до стената, показвайки най-добрата си игра досега в двубоя и изравни резултата за 5:5.

Местната представителка веднага отреагира, като осъществи нов брейк, ала Пиронкова нямаше намерения да се предава и тайбрекът пак щеше да реши изхода на сета.

В него българката направи само един минипробив, който се оказа напълно достатъчен за нея и тя се класира за финалния рунд на пресявките в Маями, където ще се изправи срещу една измежду Мартина Тревизан и Олга Говорцова.

След малко започва срещата на Виктория Томова срещу №13 в схемата Тереза Мартинцова от Чехия , която е №105 в света. Чехкинята е спечелила единствената среща помежду им, която е била през 2019-а в СенГоден, Франция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети