Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ударен жребий за Купата на България!

Спорт

Ударен жребий за Купата на България!

Ударен жребий за Купата на България! - Tribune.bg
Снимка:

Сблъсъкът Лудогорец - ЦСКА е гвоздеят на 1/4 финалите!

Жребият за 1/4 финалите от турнира за Купата на България бе изтеглен днес.

Безспорно гвоздеят на програмата от състезанието ще бъде сблъсъкът между Лудогорец и ЦСКА, който ще се изиграе в Разград.

Присъствието на спортния министър Красен Кралев на жребия очевидно повлия и така феновете получиха, както се казва в подобни случаи, "финал преди финала".

Двата оцелили фаворита - Лудогорец и ЦСКА ще излязат един срещу друг в елиминационен мач на "Лудогорец Арена".

„Получи се интересен жребий. Има два големи сблъсъка между равностойни отбори. Единият е „Лудогорец“ – ЦСКА, а вторият „Ботев“ – „Черно море“. Мачовете между „Ботев“ и „Черно море“ винаги са криели особен заряд, защото са между два равностойни тима, с лек превес на единия или другия, в зависимост от моментното състояние през годината. Получава се добър футбол. Те са носители на Купата на България през последните години, така че може би единият от фаворитите за спечелване на трофея ще излезе именно от тази двойка. Другият фаворит естествено е от двойката „Лудогорец“ – ЦСКА“, каза Кралев.

„Има много, много време до април, когато първенството вече ще бъде в плейофна фаза. Много е важно как ще протече подготовката на отборите, защото често се случва състоянието през пролетта да е различно от това през есента, така че сега трудно може да се направят прогнози. Двубоите за шампионата между отборите в двете двойки-фаворити бяха много оспорвани. Мисля, че за радост на феновете всички мачове ще бъдат равностойни“, допълни министърът.

Трябва да се отбележи, че за втори пореден сезон Лудогорец и ЦСКА се срещат в същата фаза от турнира. През миналия двата гранда се изправиха един срещу друг в лют декемврийски мач, а на "Армията" триумфираха "червените" на Стамен Белчев с 2:1 след продължения. След като съперниците си бяха разменили по един гол в редовното време чрез Николай Бодуров (9') и Козмин Моци (34' - дузпа), Десподов се разписа в 96-ата минута.

Има и други любопитни двойки, като тази между Ботев (Пловдив) и Черно море.

Ето какво определи жребият:

Ботев (Пловдив) - Черно море

Струмска слава - Септември

Лудогорец - ЦСКА

Етър - Локомотив (Пловдив)

Двубоите от четвъртфиналите ще се играят през първата седмица на април 2019 година.

Източник: Новспорт


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати