Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА наказа България за мачовете с Англия и Чехия

Спорт

УЕФА наказа България за мачовете с Англия и Чехия

УЕФА наказа България за мачовете с Англия и Чехия - Tribune.bg
Снимка:

Националният стадион с намален капацитет заради расистко поведение на публиката

Ръководството на БФС информира привържениците на българския национален отбор, че капацитетът на Националния стадион „Васил Левски“ ще бъде намален за следващите две европейски квалификации на тима както следва – с 5 000 места за двубоя с Англия на 14 октомври, и с 3 000 места за мача с Чехия на 17 ноември.

Причината е наложено наказание от страна на УЕФА за провинения по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на централата, а именно – расистко поведение на публиката в срещите с Чехия в Прага и с Косово в София.

Българският футболен съюз държи да подчертае, че несъщественият предвид двете на брой нарушения размер на санкцията се дължи на огромните усилия, положени от всички звена в съюза, на навременната и професионална работа на правните му партньори, както и на уважението, с което БФС се ползва в международните футболни среди; уважение, базирано на постоянната борба на централата с агресията, ксенофобията и нетолерантността по трибуните.

БФС за пореден път призовава зрителите към цивилизовано поведение спрямо съперниците и длъжностните лица и строго осъжда дискриминационното държание на футболния терен и извън него.

Силно се надяваме в бъдеще да не ставаме свидетели на прояви, които биха поставили възможността българските запалянковци да подкрепят отбора си под огромна въпросителна.

От подобна развръзка, вярваме, не печели никой – нито футболистите, нито привържениците, нито България, пишат от централата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети