Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА: Ново отлагане на Евро 2020 е немислимо

Спорт

УЕФА: Ново отлагане на Евро 2020 е немислимо

Европейската футболна централа – УЕФА ще направи всичко възможно, за да може UEFA EURO 2020 да се проведе през лятото и да не бъде отлагано за втора поредна година.

Европейските финали бяха отложени за тази година заради неочакваната пандемия от коронавирус, която се разрази по света. Финалите бяха насрочени за година по-късно, но настоящата обстановка в Европа и по света не дават оптимистични прогнози.

Редица спортни събития продължават да бъдат отлагани, а в различните държави крутите мерки за борба със заразата продължават да бъдат в сила.

Юбилейното издание на турнира трябва да се проведе в различни градове на Стария континент, което е допълнителен проблем заради факта, че противоепидемичните мерки в различните държави за различни.

По първоначален план надпреварата трябва да започне на 11 юни и да приключи точно месец по-късно. Съдбата на турнира окончателно ще бъде решена в средата на месец март, но според близки до делата на УЕФА, но отлагане на турнира е немислимо заради огромните финансови загуби за всички страни.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин изрази надежда, че масовото ваксиниране в Европа и света, което тече в момента, ще повлияе благоприятно на ситуацията и пандемията ще отмине.

„Ваксинацията вече стартира и мисля, че ще можем да напълним трибуните през лятото”, коментира Чеферин. „Засега планът е турнирът да се проведе в 12 държави. Разбира се, има и резервни варианти, ако някоя от държавите има проблем. Готови сме да организираме надпреварата в 11, 10 или девет града. Дори и в само една държава, ако е необходимо. На 99,9% съм сигурен обаче, че ще имаме Европейско първенство в 12 града, както е планирано”, изрази надежда още президентът на УЕФА.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още