Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. УЕФА забрани футбола в Армения и Азербайджан

Спорт

УЕФА забрани футбола в Армения и Азербайджан

УЕФА забрани футбола в Армения и Азербайджан - Tribune.bg

Причина за решението на футболната централа са продължаващия военен конфликт в региона Нагорни Карабах.

Клубни и международни срещи под егидата на УЕФА няма да се провеждат в Армения и Азербайджан до второ нареждане, обявиха от Изпълкома на Европейската футболна централа.

Сблъсъците достигнаха връхна точка от 90-те години на миналия век със стотици жертви. „След внимателно преразглеждане еволюцията на ситуацията, която избухна в края на септември – ситуация, довела до преместването на плейоф за Лига Европа и два мача от Лигата на нациите на неутрални терени, УЕФА смята, че в настоящия момент условията за провеждане на футболни мачове в тези страни не са удовлетворени“, се казва в изявление.

Клубовете от двете страни трябва да намерят алтернативни стадиони за следващите си мачове от европейските клубни турнири у дома. Азерският Карабах е в груповата фаза на Лига Европа заедно с отборите на Виляреал, Сивасспор и Макаби Тел Авив. Конфликтът постави под въпрос приемането на мачове от Евро 2020 в Баку, въпреки че Изпълкомът на УЕФА заяви, че планира срещите в столицата да се проведат.

От още едно изявление стана ясно, че Европейското до 19 г., което трябва да се проведе в Северна Ирландия, е отменено заради пандемията от коронавирус и ограниченията в пътуванията. Следователно, отборите на Англия, Франция, Италия, Нидерландия и Португалия ще бъдат европейски представители, номинирани за участие на Световното до 20 г.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети