Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Увеличават капитала на ПФК Левски с нови акции за 15 милиона лева

Спорт

Увеличават капитала на ПФК Левски с нови акции за 15 милиона лева

Увеличават капитала на ПФК Левски с нови акции за 15 милиона лева - Tribune.bg

Това обяви мажоритарният собственик Наско Сираков

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков излезе с официална позиция към левскарската общност, с която ги запозна относно положителните новини и информация за стъпките, които са предприети през последните няколко дни, касаещия „синия“ клуб.

Публикуваме позицията на Наско Сираков:

Уважаеми левскари,

искам да ви запозная с положителните новини и информация за стъпките, които предприехме през последните няколко дни, касаещи развитието на любимия ни клуб.

На 21 февруари 2023 г. се проведе заседание на Надзорния съвет на клуба, на което бе взето решение да се свика Общо събрание на акционерите на 6 април, за да се гласува увеличаването на капитала на „ПФК Левски" с емитиране на нови акции на стойност от 15 млн. лв.

Този план бе обявен още през ноември миналата година като „план Б“, в случай че пропадне сделката, на която се надявахме до преди 2 седмици. Този план цели набиране на допълнителни средства за клуба, но не чрез дарения, а чрез продажба на акции, като така всички Вие, привържениците на нашия любим клуб, може да станете част от него. Подробности ще обявим в най-скоро време.

Искам да Ви съобщя, че на среща с представители на НАП бе постигнато споразумение за изплащане на дълга на клуба към приходната агенция. Това ще стане като 30 % от всички постъпления в „Левски“ ще отиват директно към НАП. До края на годината от приходната агенция ще направят ревизия на дълга на клуба към тях и тогава вече ще имаме подробен погасителен план.

Дотогава ние ще имаме възможност да набавим допълнителни средства. В момента работим по план как да се случи това, като първата стъпка е свикването на Общото събрание на акционерите на 6 април и увеличаването на капитала на клуба.

Искам да Ви уверя, че лично аз, както и моят екип, независимо от трудните времена, в които живеем, работим непрестанно и вярваме, че ще върнем отново “Левски“ на заслуженото му място в елита на българския футбол.

 

Ваш Наско Сираков


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати