Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Германия: Бундеслигата ще се играе пред публика само в някои провинции

Спорт

В Германия: Бундеслигата ще се играе пред публика само в някои провинции

В Германия: Бундеслигата ще се играе пред публика само в някои провинции - Tribune.bg

Променящата се ситуация с коронавируса в Германия доведе до сериозни промени и в допускането на зрители на двубоите в Бундеслигата. Различната степен на разпространение на заразата и различните нормативни уредби в провинциите доведоха до сериозен марж на допускането на хора по стадионите.

Този уикенд ще се подновят мачовете от вътрешния календар в Германия, а в различните градове ще могат да бъдат пуснати различен брой запалянковци.

Към днешна дата най-много фенове могат да влязат в Дортмунд. Там стадионът е отворен за 11 500 запалянковци. На другата крайност са стадионите на Щутгарт, Вердер, Байерн и Шалке, на които няма да бъде допуснат нито един зрител.

В Мюнхен взеха решение, че до 25 октомври няма да бъдат пускани зрители на футболните мачове. Сериозна рестрикция има и в Гелзенкирхен, където първоначално бяха решили да пуснат 12 000 зрители на двубоя с Вердер, но впоследствие вратите бяха затворени.

В последните дни драстично бе намалена бройката на зрители, която се пуска на други няколко стадиона. В Майнц от вчера бройката се редуцира от 6 800 на 250 човека. В Кьолн също символично пускат по 300 зрители на мачовете.

Ето колко зрители се допускат на останалите стадиони в Бундеслигата:

Арминия Билефелд - 5 400

Фрайбург - 3 200
Хофенхайм - 6 030
Леверкузен - 6 000
Мьонхенгладбах - 10 804
Лайпциг 8 500
Унион Берлин - 4 400
Айнтрахт - 8 000
Волфсбург - 6 000


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети