Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В Италия: Десподов и Илиев сред виновниците да пропуснем Световното

Спорт

В Италия: Десподов и Илиев сред виновниците да пропуснем Световното

В Италия: Десподов и Илиев сред виновниците да пропуснем Световното - Tribune.bg
Снимка:

Националният отбор на Италия по футбол ще пропусне второ поредно Световно първенсто, след като в четвъртък вечерта допусна шокиращ загуба от Северна Македония и то насред Палермо.

„Адзурите“ държаха съдбата си в свои ръце по време на квалификациите, но допуснаха някои доста съществени грешки и така настоящият европейски няма да ходи на Мондиала в Катар в края на тази календарна година.

Италианското издание „Football-italia“ направи своеобразно ревю на някои от по-фрапантните грешки на отбора. Сред тях най-голямо внимание се обръща на пропуснатите дузпи от Жоржиньо в двата мача срещу Швейцария. Голът на Атанас Илиев срещу Италия за равенството 1:1 на „Артемио Франки“ също е считан за един от моментите, които са провалили селекцията на Роберто Манчини.

Италия 1:1 България - Флоренци

Септември 2021 г., първи мач за Италия след спечелената европейска титла. Федерико Киеза изведе „адзурите“ напред в резултата в 16-ата минута, но Атанас Илиев изравни преди почивката. Българите се възползваха от грешка в защитата на Алесандро Флоренци, която проправи пътя на Кирил Десподов, който асистира на Илиев.

Швейцария 0:0 Италия - Берарди и Жоржиньо

3 дни по-късно Италия гостува на Швейцария в мач, завършил при нулево равенство. Преди грешката на Жоржиньо през второто полувреме, Доменико Берарди пропиля страхотен шанс в наказателното поле. Той не успя да се разпише, след като получи перфектно подаване от Мануел Локатели. Ситуацията беше по-лесна от това да изпълниш дузпа, но Ян Зомер успя да откаже крилото на Сасуоло, преди да спаси 11-метровия наказателен удар на Жоржиньо.

Италия 1:1 Швейцария - Барела и Жоржиньо

Два месеца по-късно (12 ноември) „адзурите“ приеха Швейцария на „Олимпико“ в Рим. Техният вратар Зомер отново имаше решаваща роля. Италия изоставаше в резултата през първото полувреме, но Джовани Ди Лоренцо изравни преди почивката. Николо Барела имаше шанс да порази противниковата врата няколко минути преди попадението на Ди Лоренцо. След това Жоржиньо пропусна третата си поредна дузпа за Италия през второто полувреме, изпращайки топката над напречната греда.

Италия 0:1 Северна Македония - Берарди

Италия доминираше през целия мач, имаше 32 удара, 5 от които във вратата, докато Северна Македония се нуждаеше само от две положения, за да отбележи победния гол. От всички шансове, създадени от „Скуадра адзура“, може би най-добрият беше този на Берарди, който пресече пас на Столе Димитриевски, но по някакъв начин не успя да отбележи. Той стреля слабо към вратата, който беше спасен от вратаря на Северна Македония.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети