Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. В София започна съвместен лагер, част от проекта „Тенисът и животът“

Спорт

В София започна съвместен лагер, част от проекта „Тенисът и животът“

В София започна съвместен лагер, част от проекта Тенисът и животът - Tribune.bg
Снимка:

Проектът е насочен към младежи във възрастова група между 14 и 20 години

На „Националния ОББ тенис център" в Борисовата градина започна съвместен лагер и тренировъчен семинар за български и румънски състезатели (юноши и девойки) от 14 до 20-годишна възраст, част от съвместния проект на Българска федерация по тенис и Румънската тенис федерация. Двете организации развиха проекта за „Мобилност на младежи" по програма „Еразъм+" с цел двустранен обмен на добри практики.

Проектът е насочен към младежи във възрастова група между 14 и 20 години като основната цел е те да мобилизират своя потенциал в популяризиране на спорта като инструмент за личностно развитие и последваща проактивност на местно ниво. Съвместната работа с представители на България и Румъния ще съдейства за постигане на резултати чрез личен пример и илюстриране на ползите от здравословните навици.

Мисията на БФТ е развитието на спорта тенис, увеличаване на практикуващите го, постигане на високи спортни резултати, подкрепа на най-перспективните състезатели по тенис от различните възрастови групи, подкрепа на тенис клубовете и генериране на обществена подкрепа за спорта.

БФТ вярва в грижата за децата и подрастващите чрез спорта и неговото правилно практикуване, популяризира активния начин на живот сред всички като инструмент за превенция на рискови поведения и хармоничен начин на живот. Това е и основният фокус на проекта – спортът, който да осигури среда, която да съдейства за професионална и социална реализация на младите хора, да подобри качеството на живот, комуникацията и условията за развитие.

От българска страна обучението водят националните треньори Тодор Енев и Даниел Ангелов.
Лагерът включва тренировки по тенис на корт, по физическа подготовка с кондиционния треньор Светослав Андонов, сесии по ментална подготовка с Николай Ганчев и антидопингово обучение от Националния център по антидопинг.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети тенис, БФТенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети