Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Венци Стефанов: Човек, който се отказа да играе за държавата си, не може да стане ръководител на футбола й

Спорт

Венци Стефанов: Човек, който се отказа да играе за държавата си, не може да стане ръководител на футбола й

Снимка:

Президентът на Славия и член на Изпълкома на БФС Венцеслав Стефанов коментира пред "Блиц" в свой стил снощната загуба на националите от Унгария в баражите за Евро 2020. Шефът на "белите" не пропусна да нападне Димитър Бербатов.

- Г-н Стефанов, как ще коментирате проваления шанс на българския национален отбор за Европейското първенство?
- Националният ни отбор се нуждае от спешна шокова терапия! През последните години начело на националния отбор се сменяха Гошо с Тошо, Иван с Пешо и т.н. Поставяха се треньори, които имаха зад гърба си богати собственици с много пари и се чувстваха значими на това място.

На българския национален отбор е нужен мотиватор, който да вдигне играчите и да ги поведе. Георги Дерменджиев казва ясно и точно, че с такива футболисти разполагаме. Но това не е достатъчно, трябва ни мотиватор. Защо например успяваше Димитър Пенев? Защото не допускаше никой да му се меси в отбора и имаше собствена стратегия. Затова го кръстиха и Стратега.

Вчера ми стана много неприятно, когато слушах коментарите на най-голямата пеперуда в нашия футбол Велизар Димитров, който сипеше критика срещу нашите. На подобни хора като него не трябва да се дава трибуна, защото с приказките си създават антибългарски настроения.

- Намеквате, че Дерменджиев не е добър мотиватор. Необходима ли е смяната му?
- Няма да е коректно това ръководство на БФС да прави промяна с националния селекционер, защото следващото ръководство може да има друго мнение по този въпрос. Нека новото ръководство, което встъпи в длъжност след конгреса през декември да вземе решение.

- Кой трябва да поеме диригентската палка в БФС на конгреса в края на годината и мнението ви за евентуалните кандидатури на Бербатов и Стилиян Петров?
- Съмнявам се, че Стилиян Петров ще премести семейството си в България, за да изправи кривите краставици на българския футбол. Що се отнася до другото момче - Бербатов. Истинско престъпление ще е Бербатов да поеме президентския пост на БФС.

- Защо сте толкова краен към Бербатов?
Защото той обърна гръб на българския национален отбор. Един човек, който се отказа да играе за държавата си не може да стане ръководител на футбола й.  


Коментари (1)

Тартаковер Да извинява дебелия Венци, ама Бербатов отказа да играе за България едва като стана голмайстор на националния ни отбор за всички времена. Даде много, имаше право вече да помисли и за себе си и семейството си. Не съм сигурен че този "футболен бос" и член на БФС, е направил повече за футбола у нас, или името му е по-известно по света. Освен това, не следва да се забравя, че публиката у нас е директна, ругае най-грубо онзи, когото вчера е възхвалявала. Лично аз оправдавам Бербо за решението му, освен това смятам че има достатъчно интелект и характер за да поеме футбола у нас.
09.10.2020 14:00 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още