Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Взеха решение за 15-годишната фигуристка в Пекин

Спорт

Взеха решение за 15-годишната фигуристка в Пекин

Взеха решение за 15-годишната фигуристка в Пекин - Tribune.bg

Руската фигуристка Камила Валиева беше допусната до индивидуалния турнир на Олимпиадата.

Това стана ясно, след като Спортният арбитражен съд (КАС) отхвърли жалбите на Международния олимпийски комитет (МОК), Международния кънки съюз (ИСУ) и Международната антидопингова агенция (ВАДА), които оспориха решението на Руската андитопингова агенция (РУСАДА) да възстанови на 9 февруари правата на фигуристката Камила Валиева, в чиято проба бе намерен забраненият медикамент триметазидин. Според КАС Валиева се явява защитено лице, защото е непълнолетна.

На 25 декември 2021 г. Валиева даде положителна допинг проба за триметазидин. Резултатите от анализите бяха представени от стокхолмската лаборатория на 7 февруари по време на Олимпийските игри в Пекин.

От МОК обявиха, че все още не е взето решение за това кой ще получи златния медал в отборната надпревара по фигурно пързаляне, която завърши на 7 февруари и Валиева помогна на Русия да завърши на първо място. Решение за това ще бъде взето по-късно, обявиха от МОК.

Ето и най-важното от решението на КАС:

"Комисията разгледа основополагащите принципи, като справедливост, пропорционалност, непоправима вреда и относителен баланс на интересите между Заявителите и Спортистката, която не е дала положителна проба по време на олимпиадата в Пекин, но въпреки това до момента чака решение по дисциплинарна процедура за положителен тест от декември 2021.

Съдиите прецениха още, че недопускането на състезателката до надпреварата на зимната олимпиада при тези обстоятелства би и нанесъл на непоправими щети. КАС също така подчерта, че има сериозни проблеми, които са свързани с несвоевременното уведомяване за резилтатите от допинг теста на спортистката, проведен през декември 2021. Това е попречило на спортистката да предяви навреме юридически стъпки в своя полза. Късното уведомяване на спортистката не е нейна грешка."


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Естествено! С тази корупция в МОК. На първо място Пекин въобще не трябваше да бъде допускан да стане домакин на Олимпиадата. Перверзията е пълна, не само във фигурното пързаляне. В ски скоковете например всички западни фаворити бяха "дисквалифицирани" по измислени причини, за да блеснат руснаците, които иначе никакви ги няма на големи състезания. Пълна порнография е тази олимпиада. Направена на място, което няма никакво отношение към зимните спортове. Изрязали са планините, за да направят писти и улеи. Отврат!
15.02.2022 13:15 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети