Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров: Честита отговорност на Кирил Десподов

Спорт

Ясен Петров: Честита отговорност на Кирил Десподов

Снимка:

Селекционерът а България - Ясен Петров, говори преди утрешната контролна среща с Русия.

Специалистът призна, че Кирил Десподов ще изведе "трикольорите" с капитанската лента и го поздрави за отговорността.

"Мисля, че се познаваме добре. Не искам сега да разкривам всичко, което знаем за Русия - достатъчно качествен състав. Срещаме един много сериозен противник, подхождаме с уважение, води ги сериозен треньор. Това е поредното предизвикателство пред нас, уважение и респект към Русия. От нас се иска да покажем характер. Нормално е когато играеш с такива противници адреналинът да е висок, но ако сме притеснени, няма да можем да покажем качествата си. Футболът трябва да се играе с настроение, независимо срещу кой се изправяш. Ще има зрители, стадионът е прекрасен, надявам се да зарадваме всички, които гледат мача. Всичко е въпрос на уважение, доверие и честност. Най-важното е тази формула е между треньора и играчите да е налице. Трябва футболистите да идват с настроение в националния отбор. Не на последно място трябва да има добра комуникация", заяви Петров на пресконференцията преди двубоя.

"Този отбор не е мой, той е на България. Тук сме да помагаме на футболистите, аз и моят екип, но отборът е на България! Да, всеки ден навлизаме все по-добре в техните глави, от гледна точка на идеи, настроение. Тук сме да направим добър колектив, да радваме хората в България, това ни е мисията. Дано ни се сбъднат мечтите!"

"При всички положение ще има ротации. Играем срещу много силни отбори, което е добре, за да разберем къде сме стигнали. След три дни имаме още по-тежък мач, макар че не се знае. Може да не ни достигне времето за възстановяване, Франция ще има повече време от нас. При всички положения ще има ротации, може да има промени и в тактическата постройка. Не искам да казвам повече пред вас, но ще има доста промени."

"Най-голямото ми желание е да постигнем победа. Срещу Словакия видях добри минути, оптимист съм за бъдещето на този отбор. Нямаме звезди, но се изгражда един добър колектив. Надявам се на базата на това нещо да постигнем съвсем скоро победа. Дай боже да е утре!"

"Капитанската лента, която ще носи Кирил Десподов? Само мога да кажа: "честита отговорност". Накрая искам да благодаря за прекрасната организация, доброто посрещане, което ни осигуриха от Руската футболна федерация. Желая успех на Русия на Европейското първенство", допълни Петров в Москва.  


Коментари (1)

некой ПАПАТА каза: ДЯВОЛА МИНАВА ПРЕЗ ДЖОБА на радефф !
04.06.2021 19:18 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още