Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясен Петров: Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на хората!

Спорт

Ясен Петров: Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на хората!

Ясен Петров: Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на хората! - Tribune.bg
Снимка:

Ясен Петров беше представен официално като национален селекционер на България на пресконференция днес.

Той позира с фланелката на представителния тим и заяви своите очаквания и цели от новото предизвикателство.

„Тръпка е, че съм пред вас отново. Осъзнавам с какво се захващам, но никога не съм бил далеч от българския футбол. В Китай на телевизора гледах местното първенство, а на лаптопа ми - мачовете в българското първенство. Починах си година и шест месеца. Наблюдавах български футбол и националния отбор. Не съм спирал да се интересувам от това какво се случва.

Имах варианта да работя в Китай. За мен е чест да съм тук, не се замислих, не става въпрос за пари. Тук става въпрос да върнем някаква искрица. Имиджът в последните години спадна. Колкото ме вълнува пряко мен националния отбор, толкова ги вълнува и привържениците на българския футбол. Това е колективен спорт – да дадем искрица ще е радост. Тежка ситуация е с COVID. Ще направя всичко възможно да върнем усмивките на хората“, заяви Петров.

"Познавате Жоро Шейтанов, с когото съм работел. Костадин Видолов. Има ново момче - Алекс Георгиев, с когото работих в Китай. Това е екипът ни. Ще дадем всичко от нас. Говорих със селекционера на младежкия национален отбор".

„Ще ми трябва време, за де вляза надолу в структурата. Днес ми е първият ден, опознавам хората. Трябва да има добра атмосфера и да я пренесем на футболистите. Искам да имат самочувствие и да нямат страх. Много ми се иска да не ги подценяваме, да имат самочувствие. С тях трябва да постигнем успехи и да им вярваме“.

„Бъдете сигурни, че няма да играем като Барселона. Ще търсим резултати. Тактически да сме подготвени. Мачовете са през три дни и трябва да вземам максимален резултат. Да имаме и малко късмет да им върнем усмивките. Търсим резултат. Ако го постигнем ще върнем усмивките на футболистите“.

„Хора, които са във форма. Ще дадем шанс на млади играчи. Ще ми трябва да пътувам и да наблюдавам. Ще трябва да говорим с почти всички отбори. Ще отидем да видим как се готвят, ще трябва да реагирам по много бърз начин, за да имаме повече време за работа“.

„Аз нямам обаждане от мениджър. Ако имам, ще е във връзка с това някой футболист, който играе в чужбина да имам информация. Такива обаждания нямам. Хората, които викам трябва да са подготвени и във форма“.

„В момента всички са в подготвителен период, трябва да пътуваме и да видим в какво състояние са. Програмата наистина е впечатляваща – през три дни. Трябва да се справим. Трябва да викнем по-голяма група, за да има ротация“.

„Ако аз не вярвам, нямаше да седя тук пред вас. Лидерът са показва на терена. Имам наблюдения от много български футболисти. Трябва да вярваме. Може да съм малко луд, но аз вярвам. Страшно позитивен човек съм и това ме е водило напред. Ако всички работим като екип, всичко е възможно“.

„Имам си свои любимци в българския футбол, но няма да ги споделям. Не искам да влизаме в интриги. Всеки млад играч, който играе добре, ще му се даде шанс. Всеки, който играе добре за националния отбор, ще бъде мой любимец".

„Няма как да коментирам министъра на спорта. В България всеки разбира от политика и футбол. Работим директно за това да съберем отбор за квалификациите. Трябва да бъдем коректни и към клубовете. Искам да имаме добро отношение с треньорите на клубовете, за да може те да ни съдействат и ние да бъдем коректни към тях“.

„Всеки млад играч, който играе добре, ще получи шанс. Във всеки един отбор, където съм работил, съм дал шанс на млади футболисти. Нека започнат мачовете и то ще стане ясно. Не искам да казвам бройка и след това нещата да се получат по различен начин. Няма да коментирам какво е било в националния отбор преди мен, няма да бъде коректно".

„Ако намерим баланс и всички се борят като лъвове, нещата могат да отидат на по-добре. От нищо не се притеснявам, Като няма резултати, съвсем нормално е да бъда сменен. Аз съм отговорен за тима. Изпълнен съм с оптимизъм и дано нещата станат. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. От футболистите искам да имат малко повече самочувствие и вяра в своите възможности. Надявам се, че ще се чуем с Георги Дерменджиев. Даже ще му се обадя след пресконференцията. Винаги съм вярвал, че ще застана тук пред вас. За мен националният отбор е кауза. Човек трябва да мечтае и досега всичките ми мечти са се сбъднали" завърши Петров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Одобрявате ли острия тон на Румен Радев към представителите на ПП/ДБ във връзка със скандалния запис и втория мандат?
Покажи резултати Скрий резултати