Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Ясни всички участници за Евроволей 2019 в България за юноши U17

Спорт

Ясни всички участници за Евроволей 2019 в България за юноши U17

Ясни всички участници за Евроволей 2019 в България за юноши U17 - Tribune.bg
Снимка:

В шампионата на Стария континент за тази възраст участват 12 отбора, които ще бъдат разделени в две предварителни групи по шест тима

Вече са ясни всички участници на Европейското първенство по волейбол 2019 за юноши под 17 години, на което домакин е България.

В шампионата на Стария континент за тази възраст участват 12 отбора, които ще бъдат разделени в две предварителни групи по шест тима. България като домакин се класира по право. Останалите 11 участника бяха излъчени от победителите в зонални форуми в Европа, подобни на Балканското първенство (BVA, EEVZA, MEVZA, NEVZA и WEVZA), както и първенците от завършилите през уикенда пет групи от европейски квалификации, които се проведоха в Русия, Сърбия, Украйна, Румъния и Черна гора.

Ето всички участници: БЪЛГАРИЯ - домакин, Турция, Италия, Полша, Чехия и Финландия – от зоналните форуми, Русия, Португалия, Франция, Румъния, Гърция – победители от проведените европейски квалификации, Беларус - най-добрият втори тим от квалификациите.

Шампионатът на стария континент за юноши под 17 години ще се проведе от 13 до 21 юли в София, а мачовете от двете предварителни групи ще се играят в зала „Христо Ботев“ и помощната зала на „Арена Армеец“. Разпределението на отборите ще стане ясно след жребий, който ще се проведе в София през май.

Младите ни национали са водени от Мартин Стоев. През 2018 година те дебютираха отлично на международна сцена, като спечелиха титлата на Балканиадата в Турция, съобщи Българската федерация по волейбол.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети волейбол

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати