Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Йорданка Фандъкова откри залата мечта на волейболния „Левски“

Спорт

Йорданка Фандъкова откри залата мечта на волейболния „Левски“

Легендата на "сините" Христо Илиев подари шампионската купа от 1985 година за новия дом на клуба

Кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, главният архитект на София Здравко Здравков, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и вицепрезидентът на волейболната федерация Петър Кънев бяха специални гости на официалното откриване на новата спортна зала "Левски София" на волейболен клуб "Левски". Новото спортно бижу на София бе открито с дербито "Левски" - ЦСКА от волейболната Суперлига.

Президентите на ВК "Левски" Владимир Николов и Давид Давидов - управляващ партньор на Garitage Park, и основателят и управляващ партньор на Garitage Investment Management и председател на Национална волейболна лига Атанас Гаров запознаха официалните лица със спортна зала "Левски София" и спортен център Garitage Park, намиращ се в непосредствена близост.

"За мен е огромно удоволствие да присъствам на откриването на най-новата и най-модерна спортна зала в София. Имах възможност да наблюдавам проекта от самото начало, както и процеса на изпълнение. Съоръжението е наистина впечатляващо. Нашите спортисти го заслужават. Бих искала да поздравя инвеститорите - господин Гаров, господин Давидов, както и господин Владимир Николов, защото те изпълниха не само своя собствена мечта, но и мечта на софиянци. Този проект е пример по какъв начин може да се създадат условия не само за спортистите, но и за всички хора в София да спортуват. Заедно с фитнеса и басейна това наистина е впечатляващ спортен комплекс. С частни инвестиции, но и с подкрепата на общината - в мое лице, в лицето на главния архитект, на кмета на район "Витоша". Ние наистина сме на линия да помагаме на отговорни инвеститори в София. Още веднъж поздравления. Очакваме да видим тук и мачовете от световното първенство за младежи през септември. Надявам се да има публика, за да може повече хора да се насладят на играта на нашите прекрасни волейболисти. Пожелавам на малките деца, които днес започват да спортуват, никога да не разбират в какви условия за започнали своите впечатляващи кариери Любо Ганев и Владо Николов. От сърце желая успех на всички", заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

"За нас това е много специален момент. С Владо Николов се запознахме в края на 2015 г., малко след края на европейското първенство, на което домакинствахме. Още на първата среща той ни разказа за своя амбиция или по-скоро мечта - да бъде изградено спортно съоръжение, което да удовлетвори всички нужди на волейболен клуб "Левски". Пет години по-късно успяхме да изпълним тази мечта и амбиция. И новата зала е факт. Често ни питат какви са перспективите за възвращаемост на инвестицията. За добро или за лошо, по начина, по който сме изградили залата, хоризонт за възвращаемост не се вижда. Нашата възвращаемост през следващите години ще се изразява в удоволствието да виждаме всички тези момичета и момчета, които сме вдъхновили да се развиват във волейбола и да поемат своя път към професионална спортна кариера. Възвращаемостта ще е удоволствието да виждаме прогреса им и как достигат до националните отбори на България", заяви Давид Давидов.

Легендарният волейболист и треньор на "Левски", състезател и треньор на националния отбор на България Христо Илиев направи специална изненада на домакините. В ролята си и на член на Управителния съвет на Обединени спортни клубове "Левски" в деня на официалното откриване на спортна зала "Левски София" Христо Илиев подари на Владимир Николов и Давид Давидов шампионската купа, спечелена от мъжкия волейболен "Левски" през 1985 г. А с трофея отпреди 36 години имаше и пожелание в новата зала да се печелят толкова купи, че домакините да трябва да построят и музей.

Владимир Николов връчи на кмета Йорданка Фандъкова от името на ВК "Левски" картина на художничката Анжела Минкова, нарисувала новопостроената спортна зала "Левски София", разположена в полите на Витоша и превърнала се в най-новото спортно бижу на София.

Най-новото и модерно съоръжение за спорт в България е проектирано и реализирано с цел да приема спортни събития от висок ранг и същевременно да бъде функционално и достъпно за масовия спорт. Строителството започна в началото на 2018 г. в рамките на комплекса Garitage Park, а разрешението за експлоатация бе издадено на 11 декември 2020 г.

Залата е с максимален капацитет от 1724 седящи места заедно с подвижните трибуни, които се прибират под основната. Фиксираните места са 888. Покрити са всички изисквания на CEV за провеждане на срещи от Шампионската лига без финална четворка.

Общата площ на игралната зона е 1821,11 кв. м., а височината – малко над 12 метра. В тренировъчен формат съоръжението предлага три пълномерни игрища, които са подходящи за тренировки и мачове както на волейболни, така и на баскетболни отбори. Трите полета ще се отдават под наем на външни групи и ползватели основно след 18 часа в делнични дни, както и през уикенда.

Комплексът разполага с паркинг за посетители, рецепция и кафене, 4 съблекални, конферентна зала, офиси и стаи за треньори плюс лекарски кабинет. В залата може да се провеждат и различни събития с оглед на много добрата инфраструктурата и логистиката.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

ivo B R A V O S !!!
30.01.2021 09:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети