Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юнайтед не успя да пречупи Уест Хем на "Олд Трафорд"

Спорт

Юнайтед не успя да пречупи Уест Хем на "Олд Трафорд"

Юнайтед не успя да пречупи Уест Хем на Олд Трафорд - Tribune.bg
Снимка:

Двата тима направиха 1:1

Манчестър Юнайтед не успя да пречупи Уест Хем на „Олд Трафорд“ и двата тима завършиха при резултат 1:1 в предпоследния кръг на шампионата. „Чуковете“ поведоха от дузпа в края на първото полувреме, а домакините изравниха в 51-ата чрез Грийнууд. Така „червените дяволи“ вече са с точка пред Лестър и се изравниха с третия Челси, който играе днес от 22:15 с Ливърпул. В последния кръг Юнайтед гостува на Лестър и победа или равен ще гарантират на тима участие в Шампионска лига. Със спечелената точка днес Уест Хем си гарантира и на практика оставането в елита за следващия сезон.

„Червените дяволи“ започнаха много агресивно двубоя и още във 2-ата минута Марсиал притесни стража на гостите Фабиански с опасен диагонален удар, но полякът успя да избие.

Рашфорд направи отлично центриране в 14-ата за Бруно Фернандеш, който изскочи зад двама бранители и оставаше сам срещу вратаря, но не успя да си спре добре топката и изкара в аут.

В 37-ата Рашфорд пробва удар на метри от наказателното поле, но прати право във Фабиански, а минута по-късно Фосу-Менса не успя да от чиста позиция да засече центриране от левия фланг.

В 41-ата Грийнууд можеше да открие резлутата, ако не бе навременната намеса на Огбона, който скочи и с шпагат застана на пътя на топката.

При изпълнение на фаул от „чуковете“ в 44-ата топката бе пусната по земя за Деклан Райс, той отправи много силен удар в посока на вратата, а Погба изби с ръка в наказателното поле, опитвайки да се предпази. Ситуацията бе разгледана с ВАР и съдията Пол Тиърни отсъди дузпа в полза на „чуковете“, която Михаил Антонио изпълни точно. Така Уест Хем се прибра на почивката с гол преднина.

Юнайтед бързо върна паритета в началото на второто полувреме. В 51-ата „червените дяволи“ организираха постепенна атака, Грийнууд размени няколко бързи паса с Марсиал в близост до пеналта, след което завърши нападението на домакините с точен удар в долния ляв ъгъл за 1:1.

Де Хеа трябваше да се намесва в 62-ата минута, когато Боуен шутира към вратата, топката се отби в крака на Уилямс и летеше опасно към вратата, но испанският страж успя да отклони с една ръка в корнер.

В  68-ата отбраната на Юнайтед остави Деклан Райс да си нагласи топката и да отправи силен удар, като кълбото мина много близо до сглобката на вратата, а Де Хеа бе бесен заради бавната реакция на защитниците.

Мейсън Грийнууд направи отличен пробив отдясно в 85-ата, намери в наказателното поле Одион Игало, който обаче стреля покрай вратата.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати