Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юрген Клоп: Нямаше как да не загубим в даден момент

Спорт

Юрген Клоп: Нямаше как да не загубим в даден момент

Юрген Клоп: Нямаше как да не загубим в даден момент - Tribune.bg
Снимка:

"Този мач беше важен, но поражението в него не е най-голямата катастрофа"

Ливърпул може отново да играе освободен от напрежение, отговорност и натиск за рекорди, заяви мениджърът Юрген Клоп след загубата на "червените" с 0:3 срещу Уотфорд. Именно "стършелите" сложиха край на серията от 18 поредни победи и 44 мача без загуба на лидерите в класирането на английското първенство.

Клоп каза: "Нямаше как да не загубим в даден момент. Определено не сме искали да се случи, но бяхме напълно наясно, че това е неизбежно. Аз обаче гледам нещата от положителната им страна. Сега вече можем отново да играем свободно и да не преследваме рекорди. Можем просто да гоним победи, както винаги правим.

"Няма смисъл да се хвалим, че не сме загубили в 44 поредни мача. Някой подхвърли и друга цифра, така че не съм сигурен колко точно са, а и не ме интересува по никакъв начин. Знам обаче, че подобно постижение е много трудно. Не сме уморени, бяхме във форма.

"Питате ме защо имаме толкова точки ли? Защото се борехме със зъби и нокти с всичко, срещу което се изправяхме. Дали то е било свързано с концентрацията ни в даден момент, със спад във формата, или пък с липса на късмет, няма значение. Точно заради това имаме такъв брой точки.

"И други отбори пробваха да го направят, но не успяха. Не е лесно за обяснение защо и на нас не ни се получи днес, но не бива да го приемаме като най-голямата сензация в света на футбола. Загубихме просто една битка и аз не приемам случилото се за недопустимо. Този мач беше важен, но поражението в него не е най-голямата катастрофа".

Мениджърът на съперника Найджъл Пиърсън очаквано бе очарован от играта на своя отбор, който сложи край на наглед безкрайната серия от победи на Ливърпул. Той обаче предупреди, че този успех трябва да бъде подкрепен и с други, за да не остане просто един светъл лъч.

"Да победиш най-добрия отбор в света е показателно за стила ти на игра, така че съм доволен. Това обаче е само един мач. Остават ни още десет и всички те са много важни. Трябва да опитаме да повторим представянето ни от днес във всеки един от тях", заяви Пиърсън./БНР


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети