Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Юве направи голяма крачка към титлата след успех над Лацио

Спорт

Юве направи голяма крачка към титлата след успех над Лацио

Юве направи голяма крачка към титлата след успех над Лацио - Tribune.bg
Снимка:

"Бианконерите" спечелиха с 2:1, Роналдо вкара и двете попадения за торинци

Ювентус победи Лацио с 2:1 в дербито на 34-ия кръг на италианската Серия А и направи огромна крачка към девета поредна титлата страната.

Попаденията за "Старата госпожа" отбеляза Кристиано Роналдо от дузпа в началото на втората част, а в 53-ата минута португалецът удвои резултата.

Така попаденията на португалецът в Серия А  вече са 51. За кратко той излезе и начело при голмайсторите, но таранът на Лацио Чиро Имобиле го изравни, след като се разписа от дузпа в края на двубоя.

Двамата имат по 30 попадения през сезона (по 12 от дузпи) и ще продължат битката си за голмайсторския приз до края на сезона.

Преди прекратяването на шампионата заради пандемията от коронавирус само една точка разделяше двата тима, но сега разликата вече е цели 11 в полза на лидера от Торино.

След този успех с 80 точки Ювентус се откъсна значително пред преследвачите Интер със 72 точки и Аталанта със 71 точки и има нужда от само 4 точки в оставащите 4 кръга до края на сезона, за да триумфира с титлата.

"Старата госпожа" няма загуба на "Алианц Стейдиъм" в Серия А от 22 април 2018 година, като до този момент записа у дома 32 победи и 6 равенства.

Последният успех на Лацио над Ювентус като гост пък е от 14 октомври 2017 година, когато спечели с 2:1.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати