Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. За Мондиал 2030 – ще имаме 4 стадиона с капацитет 40 000

Спорт

За Мондиал 2030 – ще имаме 4 стадиона с капацитет 40 000

За Мондиал 2030 – ще имаме 4 стадиона с капацитет 40 000 - Tribune.bg
Снимка:

Изостанали сме със спортната инфраструктура, защото започна да се строи едва при първия Кабинет "Борисов"

Има ясно изразена политическа воля за Мондиал 2030 от страна на България, Гърция, Сърбия и Румъния. Даваме знак, че искаме да направим Балканите едно по-добро място за живеене. Това заяви пред БТВ министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той е категоричен, че става въпрос за поемането на един огромен ангажимент и предстои много работа.

„Нашият ангажимент на България е да имаме 4 стадиона с капацитет 40 000, които отговарят на условията, с магистралите нямаме проблем. Обсъжда се къде да е новият Национален стадион и как да се реконструира „Васил Лески“, за да отговаря на критериите“, обясни Кралев.

Министърът обясни, че в момента страната ни все още е изостанала със спортната инфраструктура, защото започна да се строи едва при първото правителство на Бойко Борисов.

„Другите държави са в същото положение. Разполагаме със средствата. При всички положения България ще излезе от тази кандидатура с добра инфраструктура“, категоричен е Кралев.

Спортният министър благодари за възможността да отговори на обвиненията към шефа на Българския футболен съюз Борислав Михайлов.

„Имаше много спекулации по темата, трябваше да седим час и половина прави, той имаше остри болки и схващания в крака. Посъветвах го да излезе да се поразтъпче. Беше в перфектна кондиция, пет минути по-късно се върна на пресконференцията. Говоренето за „ишиаса му“ не е подходящо. Справя се добре като председател на БФС“, подчерта министърът.

По отношение на развитието на футбола министърът подчерта ролята на школите. Министерството на младежта и спорта отпуска над 1 млн. за детско-юношески футбол.

„Заедно с БФС сме готови да подготвим сериозна програма за подготовка на децата“, обеща Красен Кралев.

Красен Кралев обеща и новият закон, насочен срещу хулиганството в спорта, да е готов до месеци. Необходимостта от такъв се засили след последните ексцесии в баскетбола.

„Спортната комисия подготвя този закон, дали сме становище, ще влезе в пленарна зала до средата на годината. Федерацията по баскетбол трябва да вземе мерки, да взимат пример от Българския футболен съюз“, посочи Кралев.

След по-малко от месец започва и дългоочакваният тенис турнир „София Оупън“, който и тази година ще мине без бойкотиращия България Григор Димитров.

„Не приемам думите му като критика, но да не изместваме темата от прекрасния АТP турнир - в най-силната му година със световни звезди, не е сериозно да коментираме. Григор е добре дошъл да участва, когато иска. Турнирът не се прави за един човек. Тенисисти от ТОП 20 сами избират София, защото знаят, че нивото е високо“, подчерта министърът на спорта.

Кралев обяви, че за него въпросът с шахматната федерация вече е приключил.

„Благодаря на българския съд. От вчера има решение, според което федерацията на Силвио Данаилов трябва да изплати на Министерството на младежта и спорта част от откраднатата сума, която е на стойност 2 милиона лева. Защитили сме добре интересите на държавата“, сложи край на темата министърът.

За предолимпийската 2019 г. Кралев си пожела за страната ни нови спорни постижения. Естествено – най-високи са очакванията към борците и боксьорите, както и към художествената гимнастика.


Коментари (1)

Асен Така е само вие помогате на спорта, до сега никой не е правил нищо за спорта
09.01.2019 10:42 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети