Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България, Гърция, Румъния и Сърбия с политическата подкрепа за Мондиал 2030

Спорт

България, Гърция, Румъния и Сърбия с политическата подкрепа за Мондиал 2030

Четирите страни ще бъдат домакини на Европейското по волейбол за жени през 2021

България, Гърция, Румъния и Сърбия препотвърдиха политическата подкрепа за обща кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030. Четирите страни ще кандидатстват заедно за Европейското първенство по футбол през 2028 г. и през 2032 г. Ще бъде създадена Комисия, която ще се занимава с подготовката на четирите страни за кандидатурата. В нея ще се включат по четирима души от всяка държава. Между тях ще има по две политически лица и по двама представители на футболните съюзи.

По време на срещата е станало ясно, че Гърция официално се присъединява към съвместното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 година.

Планът е среща на спортните министри и представителите на футболните федерации да се проведе през февруари месец в София.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов проведоха работна среща с министрите на спорта и представителите на футболните федерации на Сърбия, Румъния и Гърция. Разговорът се проведе в рамките на срещата на високо равнище между България, Гърция, Сърбия и Румъния, която се състоя в сръбската столица Белград.

Министър Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис препотвърдиха категоричната готовност на четирите страни за съвместната кандидатура.

Проектът е силен политически знак от страна на Балканите към останалия свят. “Готови сме да защитаваме като екип политическите и икономическите интереси на Балканите”, заяви министър Кралев.

Кандидатурата е достатъчно силна и имаме шанс за успех, смята Борислав Михайлов, който е член на Изпълнителния комитет на УЕФА от осем години.

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати