Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Задачата на Хубчев е да класира България за Евро 2020, разкри Лечков

Спорт

Задачата на Хубчев е да класира България за Евро 2020, разкри Лечков

Задачата на Хубчев е да класира България за Евро 2020, разкри Лечков - Tribune.bg
Снимка:

"Големият фаворит определено е Англия, а с Чехия би трябвало да се преборим за второто място в нашата група"

„Във всяка една квалификация трябва да се концентрираме мач за мач. Не би следвало да избягваме тази тема. Има поставена задача - да се класираме.“

Това каза отговорникът за националните футболни отбори на България Йордан Лечков преди началото на квалификациите за Евро 2020.

„Лъвовете“ на Петър Хубчев стартират в петък от 19:00 часа на Националния стадион срещу Черна гора, а в понеделник гостуват на Косово.

Останалите два отбора в нашата група са Чехия и Англия, като според Лечков първото място е за островитяните, а ние ще спорим с чехите за втората позиция.

Тя също води до класиране за финалите на първото по рода си Европейско, което ще се проведе в 12 града от различни държави по-следващото лято.

„Дано се поздравим в петък с една добра победа. Самочувствието идва от успехите. Минаха онези времена, в които бяхме с високо вдигнати чела и самочувствие. Няма обаче и от какво да се срамуваме. Нека да се концентрираме върху сегашното състояние. За 20 години много неща се промениха", заяви Лечков пред "Дарик Радио".

„Изравнени са възможностите на национално ниво. Би било даже добре да ни подценяват. Както и друг път съм казвал, в избора на треньорското ръководство на футболисти не се месим. Младите трябва да играят редовно в клубовете. Няма нищо срамно, че са в България, а напротив. Даже от една страна е по-добре. Те трябва да работят върху себе си. Ако човек не иска сам да постигне нещо… насила хубост не става. Това е клубна политика и желание на футболистите. Трябва да се съобразяваме с изискванията и желанията на клубовете", допълни Лечков.

"Играеш с големите, биеш големите и ставаш голям. Пожелавам го на момчетата. Не трябва да се плашат. Мисля, че Англия не е в тройката - Франция, Испания, Холандия и т.н. Всичко е възможно. Големият фаворит определено е Англия, а с Чехия би трябвало да се преборим за второто място в нашата група. Тези резултати, които напоследък момчетата постигнаха, са една добра основа, за да се надгражда", каза той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети