Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Спортните министри и футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия се срещат в София

Спорт

Спортните министри и футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия се срещат в София

Спортните министри и футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия се срещат в София - Tribune.bg
Снимка:

Подготовката за съвместна кандидатура на домакинство на Мондиал 2030 продължава с изготвяне на общ Меморандум

Спортните министри и представители на футболните федерации на България, Румъния, Гърция и Сърбия ще проведат работна среща в София на 25-ти февруари 2019 г. /понеделник/. Министър Красен Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, зам.-министърът на културата и спорта на Гърция Георгос Василиадис  и министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей ще обсъдят напредъка на четирите държави относно подготовката за съвместна кандидатура на домакинство на Световното първенство по футбол през 2030 и Европейското първенство по футбол през 2028 г.

Очаква се в резултат на срещите на спортните министри, ръководствата на футболните съюзи и експертите да бъде изработен общ текст на Меморандум за разбирателство между четирите правителства, с който да се официализира учредяването на организационен комитет за подготовка на съвместната кандидатура за Мондиал 2030 и  Европейското първенство през 2028.

От страна на България в разговорите на експертно ниво ще участват президентът на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Михайлов, изпълнителният директор на Национална спортна база Пламен Манолов, заместник-изпълнителният директор на БФС Антон Попов и директорът на дирекция "Европейски програми, проекти и международно сътрудничество"  на Министерство на младежта и спорта Виктория Славкова.

От името на Румъния на срещата ще присъстват президентът на Румънския футболен съюз Разван Бурлеану и звездата на румънския футбол от 90-те години Георге Попеску, който в момента е съветник по спортните въпроси на министър-председателя на Румъния Виорика Дънчила.

Изпълнителният секретар на футболната федерация на Гърция Алексис Дедес и шефът на кабинета на зам.-министър Василиадис ще участват в експертната среща от името на Гърция.

Сърбия ще бъде представена от вицепрезидента на Сръбската футболна асоциация Марко Пантелич, генералния секретар на Асоциацията Йован Шурбатович, държавния секретар Предраг Перуничич и заместник-спортния министър Дарко Удовичич.

След работната среща в понеделник спортните министри и представителите на футболните федерации на България, Сърбия, Румъния и Гърция ще дадат изявление за медиите.

Очаква се брифингът да започне в 12:30 часа в залата за пресконференции на Национална футболна база „Бояна“, „Витошко лале“18.

Работната среща в София е третата между четирите държави. Първите две се проведоха в Сърбия през ноември и декември миналата година. Очаква се следващите разговори за общите кандидатури да бъдат през април в Солун, Гърция.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети