Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Загуба за България на старта на европейското първенство

Спорт

Загуба за България на старта на европейското първенство

Загуба за България на старта на европейското първенство - Tribune.bg
Снимка:

Волейболистките ни отстъпиха с 2:3 (20:25, 25:13, 15:25, 25:19, 13:15 ) пред Франция

Волейболистките от националния тим на България започнаха с петгеймова загуба на старта на европейското първенство първенство 2019. Националките ни, водени от Иван Петков, отстъпиха на Франция с 2:3 (20:25, 25:13, 15:25, 25:19, 13:15 ) в първия мач от предварителна група А, мачовете от която се играят в Анкара (Турция), съобщи Българската федерация по волейбол.

Родните представителки не успяха да покажат истинските си качества и възможности, а опасенията, че първите мачове на големи форуми са трудни, се оправдаха. Със страхотна игра французойките надиграха тима ни и записаха силен старт в турнира.

Нашите момичета влязоха трудно в срещата и не успяха да преодолеят слабостите в първата част. Французойките диктуваха темпото и поведоха с 18:10. До края на гейма те водеха и го затвориха с 25:20.

Във втората част „лъвиците“ стабилизираха играта си и показаха, че имат много по-големи възможности. Още от началото те взеха солиден аванс, поддържаха го докрай и спечелиха гейма с разгромна разлика (25:13), като изравниха 1:1.

Колебанията в представянето на отбора ни обаче продължи, а това доведе до ново предимство за съперника и нова размяна на геймове. Третата част бе изцяло под диктовката на Франция, която поведе с 2:1. В този момент нашите обаче намериха сили отново да се изправят и спечелиха четвъртата част, като вкараха мача в тайбрек.

В петата решителна част обаче отново имаше неубедителни изяви за тима ни, основно на атака и на сервис. В решителните моменти, при 11:11 две последователни грешки дадоха предимство на Франция (13:11). Националките ни успяха да се доближат до 1 точка (13:14) и имаха възможност за изравняване, но тя бе неуспешна. С блок-аут Франция отбеляза победната точка (15:13) и се поздрави с крайната победа.

С най-голям актив за България бе Мирослава Паскова с 18 точки ( 2 блока). Елица Василева приключи с 15 точки ( 1 блок).

Утре е почивен ден за волейболистките ни. В неделя, 25 август, тимът на България се изправя срещу Сърбия от 17:00 ч.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети