Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ на ТК "Джуниър про" в Пловдив

Спорт

Заключителни тренировки по програмата „Тенисът - спорт за всички“ на ТК "Джуниър про" в Пловдив

Заключителни тренировки по програмата Тенисът - спорт за всички на ТК Джуниър про в Пловдив - Tribune.bg
Снимка:

Треньори на малчуганите бяха Димитър Константинов и Златомир Илиев

През уикенда на кортовете на ТК "Джуниър про" в Пловдив се проведоха заключителните тренировки по програмата "Тенисът спорт за всички" на ММС и БФТ. През тази година в програмата се включиха 25 деца на възраст между 6 и 12г, които в продължение на 24 тренировки придобиха основни познания в играта тенис на корт. Някои от малките състезатели решиха да станат част от тенис училището на клуба и пристъпиха към по- редовни тренировки.

Треньори на малчуганите бяха Димитър Константинов и Златомир Илиев.

За пета поредна година програмата на Българската федерация по тенис "Тенисът – Спорт за всички" с подкрепата на Министерство на младежта и спорта осигури безплатно обучение по тенис на деца между 6 и 12 години в цялата страна.

50 клуба в 28 населени места отвориха врати за обучение на деца от 6 до 12 годишна възраст. Във всеки клуб малките тенисисти бяха разпределени в поне по две групи от минимум 12 деца, а заниманията се провеждаха минимум по един път седмично (общо 24 тренировки).

Българската федерация по тенис осигури цялата необходима екипировка за провеждането на обучението.

Като допълнителни дейности по програмата "Тенисът - Спорт за всички" се проведоха редица регионални първенства до 8, 10 и 12 г.

Освен това в програмата попаднаха и четири международни състезания: "Смирква Боул" в Хърватия, „Дъд Боул" в Хърватия, „Тен про" в академията на Рафаел Надал и финалите на Kinder+ Sport в „Монте Карло Кънтри клуб".  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още