Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зам.-министър Петър Младенов се срещна с държавния министър за младежта и децата на Албания Бора Мужачи

Спорт

Зам.-министър Петър Младенов се срещна с държавния министър за младежта и децата на Албания Бора Мужачи

Зам.-министър Петър Младенов се срещна с държавния министър за младежта и децата на Албания Бора Мужачи - Tribune.bg

Зам.-министърът на младежта и спорта Петър Младенов проведе работна среща с държавния министър за младежта и децата на Албания Бора Мужачи. Двамата разговаряха в Тирана по линия на проект за повишаване на административния капацитет на Република Албания по политиката за младежта във връзка с преговорния процес за присъединяване към ЕС, изпълняван от ММС. Проектът се финансира от Министерството на външните работи на Република България в рамките на Българката помощ за развитие за 2024 г.

Мужачи запозна българската делегация с нормативната и институционалната рамка на политиката за младежта в Албания. Министър Мужачи подчерта, че в момента се провеждат консултации с млади хора в различи части на страната във връзка с промени в Закона за младежта. От своя страна зам.-министър Младенов представи инициативи, изпълнявани от ММС, както и добри практики, свързани с младежките центрове в България и стандартите за качество при предоставяне на младежки услуги у нас. Младенов и Мужачи идентифицираха области за бъдещ обмен на информация, сред които младежка работа, младежки центрове и включване на неформални групи като бенефициенти по програми.

В рамките на визитата си в Албания зам.-министър Петър Младенов проведе срещи с представители на Националната агенция за младежта на Албания и местни младежки организации, които представиха дейността си. Двете страни обмениха информация по теми като неформално обучение, предоставяне на младежки услуги на местно ниво, роля на младежките работници и др.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати