Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зам.-министър Стоян Андонов откри международния таекуондо турнир Sofia Open 2019

Спорт

Зам.-министър Стоян Андонов откри международния таекуондо турнир Sofia Open 2019

Международният таекуондо турнир Sofia Open 2019 се провежда от 20 до 21 април в столичната зала „Асикс Арена“

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов откри шестия международен таекуондо турнир Sofia Open 2019, който се провежда от 20 до 21 април в столичната зала „Асикс Арена“. В състезанието участват над 1000 таекуондисти от 50 държави. От тях над 800 са участниците в елитния турнир G1, който дава ранкинг точки за класиране на състезателите в Световната и Олимпийската ранглисти. Останалите спортисти ще мерят сили в турнира за аматьори, който също е част от проявата в София.

„За мен е удоволствие да присъствам на този престижен турнир. Поздравявам организаторите за тяхната работа, защото състезания като Sofia Open дават възможност на младите таекуондисти да се докоснат до най-добрите в този спорт и да черпят опит от тях“, заяви Стоян Андонов и пожела успех на участниците.

Турнирът се организира от Българската федерация по таекуондо - олимпийска версия и таекуондо клуб "Рамус" и е последното голямо събитие в този спорт преди световното първенство, което ще се проведе в средата на месец май в Манчестър, Великобритания.

В официалната церемония по откриването присъстваха още председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, неговите заместници Христо Георгиев и Димитър Михайлов, който е и главен организатор на турнира, мастър Парк Санг Хюн, представител на Световната таекуондо централа Кукиуон, ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, ректорът на НСА „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев и бившият председател на федерацията по таекуондо доц. Росен Михайлов.  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Мнения

виж още

Мрежата

виж още

Хороскоп

архив