Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Здравков се завръща в Лудогорец: Време е да се прибера малко в България!

Спорт

Здравков се завръща в Лудогорец: Време е да се прибера малко в България!

Здравков се завръща в Лудогорец: Време е да се прибера малко в България! - Tribune.bg
Снимка:

Бившият национален вратар Здравко Здравков завърши втория си период в китайското първенство.

Той работи един сезон в отбора на Гиджу Хънфън, а тимът му завърши на 7-о място от 18 отбора във втора лига на голямата азиатска страна. От новата 2021-а година той се завръща като треньор на вратарите на шампиона Лудогорец, където обстановката му е добре позната.

"Беше тежка година за мене във футбола, най-вече заради пандемията, постоянните ограничения. Точно една цяла календарна година не се бях прибирал в България, не бях виждал семейството си. Отделно и моето семейство пък не можеше да дойде при мене. В интерес на истината и в момента имам запитване от друг китайски клуб да продължа работата си там, но смятам, че е време малко да се прибера в България".

Първенството в Китай, както в Суперлигата, така и в Лига 1, беше буквално пренаредено по нов формат. Здравков допълва, че за всички е било странно първенството да се играе на турнири и реално след 5-6 мача губиш шансове да се бориш за промоция или пък директно отиваш в изпадащия поток.

"Никой няма вина, особено пък клубовете. И за тях беше странно. Ние например стартирахме с лоша серия, останахме извън топ 6. След това победихме в почти всички следващи срещи, но по-нагоре от 7-о място нямаше как да се класираме, казва още бившият национален вратар.

"Искам специално да благодаря на хората от моя клуб, че направиха жест към мене, за да се прибера по-рано. Не съм ги молил, но те знаеха в каква ситуация съм и за последния мач за една от Купите извикаха треньор от школата, а аз получих по-дълга почивка. Много е рядко работодателят ти сам да се усети, че си уморен и изнервен. За мене това е много важен жест, допълва бившият национал.Първият му период в Китай беше от 2016-а до 2018-а година. За тези пълни три години му се случи изпадане от елита, обратно промоция при най-добрите, а също така и за 5 месеца беше старши треньор на клуба си Ханчжоу Грийнтаун.

"В крайна сметка не се знае дали и следващото първенство няма да бъде така. Неяснотата около развитието на ситуацията с коронавируса и първенството там ме накараха да се огледам за варианти в Европа и България, когато дойде и предложението да се върна в Лудогорец. За мене обстановката е супер-позната, реално не отивам на ново място. А и искам отново да изживея тръпката от европейските мачове, добавя записалият точно 70 мача за България вратар.На въпрос дали е наясно с последните събития и развитие на българския футбол, той отговори:

Когато бях в Китай ми беше много, много трудно да гледам мачовете директно, защото часовата разлика не позволява. Гледал съм откъси или записи на мачове в свободното време. Откакто се прибрах в България изгледах последните мачове и съм горе-долу наясно. Но аз във футбола имам едно мото: Където и да си стигнал, винаги може още по-нагоре, още по-добре, завърши Здравков.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети