Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Зоря надви ЦСКА и в Украйна

Спорт

Зоря надви ЦСКА и в Украйна

Зоря надви ЦСКА и в Украйна - Tribune.bg

Зоря Луганск излъга ЦСКА с 2:0 в мач от Група С на Лигата на конференциите.

Срещата започна с предпазливо темпо. В седмата минута домакните стигнаха до първата си добра възможност, но опитът на Лунов за техничен изстрел с левия крак бе блокиран от противников защитник. ЦСКА отвърна с шут на Греъм Кери, който не срещна очертанията на вратата на Мацапура.

В 13-ата минута Жорди Кайседо овладя пас и отправи удар, но не нацели топката достатъчно добре и опитът му не затрудни стража на Зоря.

Десетина минути по-късно Бусато опази мрежата си суха, след като Денис Фаворов успя да изненада "червената" отбрана, овладявайки успореден на голлинията пас, и стреля опасно към вратата.

След половин час игра Кайседо се възползва от грешка на противника и отне топката, а според съдията действията му бяха твърде груби и заслужиха отсъждане на нарушение в полза на домакините.

Малко след подновяването на играта Зоря получи шанса да изпълнява свободен удар от добра дистанция. Домакините опитаха да изненадат с нестандартна идея, но Бусато бе подготвен. "Червените" реагираха мигновено и секунди по-късно Юга можеше да открие резултата, засичайки центриране на Греъм Кери. Французинът обаче не успя да насочи топката към целта.

В 65-ата минута Греъм Кери стреля от пряк свободен удар, но изпълнението му прелетя покрай вратата на Мацапура. Секунди по-късно Кайседо прати топката в мрежата на Зоря, но попадението му бе отменено заради засада при подаването на Георги Йомов.

Гостите поеха инициативата и организираха редица опасни атаки, чийто проблем бе завършващият удар. В 79-ата минута Греъм Кери отправи добро центриране зад отбраната на Зоря, но Йомов остана твърде пасивен и не достигна кълбото.

В 84-ата минута "червените" пропиляха страхотна възможност да спечелят срещата. Кери отново подаде перфектно, този път към Йоан Баи, който прати топката от външната страна на вратата. Затова пък Зоря се възползва от най-добрата си възможност и поведе в самия край на мача. Последователни грешки в "червената" отбрана позволиха на Захеди да изведе своя тим напред с едва втория точен удар в мача.

Дълбоко в добавеното време пък Саядманеш удвои аванса си и окончателно сложи точка на спора.

 Българският тим остава на последната позиция с една-единствена точка и без практически шанс за класиране напред в турнира.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети