Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Звездата на Sofia Open Джон Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата (СНИМКИ)

Спорт

Звездата на Sofia Open Джон Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата (СНИМКИ)

Звездата на Sofia Open Джон Милман се научи да приготвя любимата си шопска салата (СНИМКИ) - Tribune.bg

Моята е дори по-добра от онази, която пробвах в Стара Загора, а българското сирене е най-хубавото на света, каза австралийският тенисист

Австралийската звезда Джон Милман грабна българската публика при дебютното си участие на Sofia Open през 2020 г. винаги усмихнатият тенисист показа впечатляваща памет за свои преживявания в България като юноша, разказа любопитни факти и призна, че тук е открил едно от най-любимите си ястия - традиционната българска шопска салата.

„Ако погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко фючърса в България, когато бях най-много на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора веднага ми идва наум, защото имах възможност да изиграя няколко турнира там. Наистина Стара Загора ми хареса много. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, но вашата шопска салата я обичам“, разказа Джон Милман, след което си спомни, че е играл и в Сандански.

При завръщането на Джон Милман в България през 2021 г. организаторите на Sofia Open му подготвиха специална изненада - готварско изживяване, за да се научи сам да приготвя любимата си шопска салата.

„Салатите по принцип не са ми любими, но тази прави изключение. И сега ще имам възможност да се насладя на една от любимите си български храни“, каза Милман.

С помощта на су шеф Филиз Сали от хотел Marinela Sofia Джон се запозна с технологията на приготвянето, след което смеси съставките на салата и гарнира с настъргано сирене.

„Българското сирене е най-хубавото в света, което съм опитвал“, призна Милман.

След което сам дегустира творението си.

„Моята салата е дори по-добра от онази, която опитах в Стара Загора“, завърши с широка усмивка австралиецът.

 Джон Милман Джон Милман

 Джон Милман Джон Милман

 Джон Милман Джон Милман

 Джон Милман Джон Милман

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати