Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 100 дни война в Украйна: Руските войски трудно превземат Северодонецк, Зеленски иска още оръжия

Свят

100 дни война в Украйна: Руските войски трудно превземат Северодонецк, Зеленски иска още оръжия

100 дни война в Украйна: Руските войски трудно превземат Северодонецк, Зеленски иска още оръжия - Tribune.bg
Снимка:

100 дни война в Европа. През последните 24 часа украинските сили са постигнали минимален успех при ожесточения отпор за ключовия индустриален град Северодонецк и напредък в контраофанзивата си в окупирания южен регион Херсон.

Във Вашингтон генералният секретар на НАТО предупреди, че Западът трябва да се готви за продължителна война „до изтощение“.

В същото време Съединените щати добавиха към „черния си списък“ нови 71 руски и беларуски компании, сред които авиоконструктори, корабостроителници и изследователски институти.

Така въпросните структури няма да могат да търгуват с американски технологии. Разширен е и списъкът с персонални санкции с нови представители на руския елит, приближени до Путин.

Междувременно американското военно кибер-командване потвърди, че е провело серия хакерски атаки в подкрепа на Украйна.

„Благодарни сме за помощта, която вече получихме, но доставките на оръжия трябва да се увеличат. Защото именно на бойното поле в Украйна се решава дали свободата в Европа ще бъде запазена за всички без изключение“, заяви Володимир Зеленски в обръщение към Братиславския форум в словашката столица.

Подчертавайки желанието на Украйна да се присъедини към Европейския съюз, Зеленски заяви, че един от мотивите за "обединението" на украинския народ по време на войната е надеждата за членство в ЕС.


Топ новини

виж още
Актуална тема