Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 17-годишната шведка Тунберг призова американците да изберат Байдън

Свят

17-годишната шведка Тунберг призова американците да изберат Байдън

Снимка:

Шведската екоактивистка Грета Тунберг поиска в събота американските избиратели да изберат Джо Байдън, като заяви, че резултатът от президентските избори в САЩ е от решаващо значение за борбата с изменението на климата.

„Никога не се занимавам с партийна политика. Но предстоящите избори в САЩ са над всичко това. От гледна точка на климата това далеч не е достатъчно и много от вас, разбира се, ще подкрепят други кандидати. Но, искам да кажа ... знаете ли ... по дяволите! Просто се организирайте и накарайте всички да гласуват за Байдън“, заяви 17-годишната Тунберг.

Тръмп и Грета имат стара „закачка“ и американският президент дори в миналото е писал с много ирония за шведката в Туитър.

„Грета трябва да работи по проблема си с управлението на гнева, след това да отиде на добър старовремски филм с приятел! Успокой се, Грета, успокой се! Тя изглежда като много щастливо младо момиче, очакващо светло и прекрасно бъдеще“, пошегува се той.  


Коментари (4)

Ооо... Тя ли е лицето на демократите в САЩ???
10.10.2020 21:23 / Отговор
Бе, тая не е "у ред"! Това го знаят всички, дори и Волен Перхидроленото човече.
11.10.2020 03:46 / Отговор
Ако бях американски гласоподавател, точно нея щях да послушам, вЕрвайте ми!
11.10.2020 12:09 / Отговор
кесо Грета Тунберг като е тръгнала да призовава американците, да се обърне и към развилнялата се левичарска сган, поддържана горещо от демократите, да престане да тормози и напада мирните хора в големите американски градове. Освен черните нацисти в тази смъртоносна левичаска амалгама важна компонента са и нейните /на Грета де/ червено-зелени привърженици. А може да се обърне и към своя приятел Путин и да го попита какво се случва в Сибир и Камчатка, така от кумова срам,, нали се води природозащитничка, пък може и да се обърне и към китайския диктатор Си Дзин Пин щот и там нещата не са добре с опазването на природата.
11.10.2020 12:10 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още