Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. 25 години от смъртта на принцеса Даяна

Свят

25 години от смъртта на принцеса Даяна

25 години от смъртта на принцеса Даяна - Tribune.bg
Снимка:

Навършват се 25 години от смъртта на принцеса Даяна. „Принцесата на народа“, както я наричаха поданиците на британския монарх кралица Елизабет II загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Лейди Ди застана под светлините на прожекторите през 1981г., когато се омъжи за най-големия син на кралица Елизабет II - принц Чарлз.

Те имат двама сина - Уилям и Хари. Кралската двойка се разделя през 1992 г., а официалният им развод е през 1996 г.

Година по-късно колата, в която пътува принцесата, възпята от сър Елтън Джон като „английската роза“, се блъска в една от колоните на тунел Алма в Париж, след като шофьорът се опитва да избяга от папараци. В автомобила са Даяна и приятеля ѝ Доди ал Файед, който загива на място, а шофьорът успява да оцелее.

Първият лекар, който пристига на мястото на фаталния инцидент, споделя, че се е притекъл на помощ и е опитал да утеши една красива жена, без да е наясно коя е тя.

След смъртта на може би най-известното лице на планетата целият свят потъна в скръб. Пред Бъкингамския дворец в Лондон се редяха тълпи от опечалени граждани и туристи, които оставяха цветя, снимки, свещи и други предмети в памет на Даяна.

Траурната церемония за погребението на лейди Ди беше предавана на живо по телевизията и беше гледана от милиони хора по цял свят.

 

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети