Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Албания с рекорд по новозаразени

Свят

Албания с рекорд по новозаразени

Снимка:

Албания регистрира сериозен скок на новите случаи на коронавирусна инфекция, които превишиха прага от 1000 и достигнаха 1054, съобщава сайтът Албениън дейли нюз, позовавайки се на данни на здравното министерство, предадоха световните медии.

Още трима души са починали от КОВИД-19 през последните 24 часа. Столицата Тирана остава с най-голям брой новозаразени, следвана от Шкодра и Дуръс.

В Албания влизат в сила по-строги противоепидемични мерки, като вечерният час в страната вече започва от 23.00 часа и продължава до 6.00 часа сутринта.

Забранява се дейността на барове, ресторанти, заведения за бързо хранене и други подобни обекти между 23.00 часа и 06.00 часа, с изключение на доставки по домовете. В същия интервал се забранява движение на гражданите извън домовете, освен по служебни или сериозни здравословни причини, както и при спешни случаи.

Задължителна става ваксинацията срещу КОВИД-19 за здравните работници, преподавателите и учащите на възраст над 18 години.

Същевременно от 6 септември всички лица, които влизат в Албания, трябва да представят доказателство за ваксинация срещу КОВИД-19, за преболедуване през изминалите шест месеца, негативен PCR тест, направени преди не повече от 72 часа или негативен бърз тест, направен преди не повече от 48 часа. В противен случай подлежат на 10-дневна карантина.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още