Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Атентат в Пакистан: Най-малко 8 убити и 136 ранени ученици

Свят

Атентат в Пакистан: Най-малко 8 убити и 136 ранени ученици

Снимка:

Досега никой не е поел отговорност за нападението в Пешавар

Мощна бомбена експлозия избухна в ислямско духовно училище в покрайнините на северозападния пакистански град Пешавар. В резултат на атентата са убити най-малко 8 ученици, а други 136 са ранени.

Предварителните разследвания на полицията сочат, че бомбата е избухнала минути след като в училището е оставена чанта, докато виден религиозен учен е изнасял лекция за исляма в главната зала на медресето „Джамия Зубайрия“.

Няколко ученици са в критично състояние. Има опасения, че броят на жертвите може да се увеличи.

Полицията съобщи, че при нападението са използвани поне 5 килограма взривни вещества.

Много роднини са в градската болница „Лейди Рединг“, където мъртвите и ранени ученици бяха отведени с линейки и други превозни средства.

Пакистанският премиер Имран Хан осъди терористичния акт и призова властите да осигурят възможно най-добра медицинска помощ за пострадалите.

Досега никой не е поел отговорност за нападението в Пешавар, провинциалната столица на пакистанската провинция Хайбер Пахтунхва, която граничи с Афганистан. През последните години провинцията е обект на подобни бойни нападения, след като ислямската страна се присъедини към ръководената от САЩ война срещу тероризма след нападенията от 11 септември.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още