Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Българи от Македония: „Мила Родино” беше по-силна от всички освирквания

Свят

Българи от Македония: „Мила Родино” беше по-силна от всички освирквания

Българи от Македония: Мила Родино беше по-силна от всички освирквания - Tribune.bg
Снимка:

Българи от Македония признават, че българският химн „Мила Родино” е звучал по-силно от всички освирквания.

„Показахме примитивизъм и в какво болно общество отглеждаме децата си”, написа Добре Митрев - председател на Сдружение за македонско-българско приятелство, по повод скандалното поведение на македонската публика снощи по време на футболния мач България – Северна Македония в Скопие. По думите му да обиждаш другия не означава, че обичаш своите.

„Този, който подстрекаваше към бой, нека първо научи думите на македонския химн”, призова Митрев. Той споделя, че македонските българи снощи са плачели, защото Македония изгуби мача, а са пеели, защото България е победила.

„Аз бях на стадиона и седях на трибуните на македонските запалянковци. И за първи път бях доволен, че децата ми растат извън тази среда. Снощи трябваше да се вика в подкрепа на футбола. Там имаше всичко друго, но не и подкрепа за любимия отбор. Снощи трябваше да аплодираме за футбол. Нямаше нищо друго освен аплодисменти. И както се случва накрая, наказанието идва винаги. И дори всички зурни и тъпани да бяха снощи на стадиона, думите на „Мила Родино“ бяха по-силни от всичко”, написа още Добре Митрев.

Българският национален отбор по футбол победи снощи Република Северна Македония с 1:0 като гост след грозни сцени, предизвикани от домакините, които получиха червен картон още в 14-та минута.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати