Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Берлускони си търси къща с бомбоубежище

Свят

Берлускони си търси къща с бомбоубежище

Берлускони си търси къща с бомбоубежище - Tribune.bg
Снимка:

Бившият италиански премиер и лидер на партия "Напред, Италия" Силвио Берлускони и 33-годишната му партньорка Марта Фасина търсят къща с бомбоубежище. Двойката се страхува от избухването на ядрена война. В резиденцията на г-н Берлускони е изготвен и списък на хората, които "трябва да бъдат спасени в случай на ядрен апокалипсис", съобщи италианският вестник "La Stampa".

Според вестника Марта Фасина е инициирала търсенето на къща с бомбоубежище. Г-жа Фасина смята, че двойката се нуждае от убежище, за да "се спаси от ядрената вълна, която може да се получи в резултат на нападение над Англия".

Вестник "Libero Quotidiano" пише, че г-жа Фасина се опитва да намери подходящ дом, но това е доста трудно. Според вестника в близост до вилата на Силвио Берлускони край Милано има бункери, но там могат да се поберат само любимите му кучета. Като алтернатива двойката може да построи свое собствено бомбоубежище.

Откакто започна войната в Украйна, някои световни лидери изразяват опасения, че конфликтът може да прерасне в ядрен. В същото време руските власти многократно са заявявали, че не планират да използват ядрени оръжия. САЩ съобщиха, че не разполагат с данни за подготовката на Русия да използва ядрени оръжия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети