Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън с глоби заради „Партигейт“

Свят

Борис Джонсън с глоби заради „Партигейт“

Борис Джонсън с глоби заради Партигейт - Tribune.bg
Снимка:

Британската полиция издаде 20 първоначални глоби срещу министър-председателя Борис Джонсън и негови служители на „Даунинг стрийт“ № 10, които бяха разследвани за предполагаемите нарушения на законите за ограничаване на епидемията от коронавирус. Казусът беше наречен „Партигейт“.

„Днес първоначално ще започнем с 20 наказателни постановления с фиксирани глоби, които да бъдат издадени за нарушения на разпоредбите за COVID-19“, заявиха от столичната полиция, като добавиха, че могат да последват и други глоби, „ако има достатъчно доказателства“.

„Партигейт“ се превърна в най-голямата заплаха за кариерата на Борис Джонсън досега. Докато страната беше блокирана и инструктирана от министър-председателя да ограничи социалните си контакти, служителите на Джонсън на „Даунинг стрийт“ № 10 са се срещали няколко пъти на неофициални служебни партита или в задната градина на офиса, на които е имало алкохол и почерпки.

Разкритията около скандала „Партигейт“ доведоха до искания за оставката на Джонсън, поради широко разпространения обществен и политически гняв относно нарушаването на правилата, които самото правителство е поставило.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати