Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Борис Джонсън срещу нормализирането на отношенията с Русия дори след инвазията в Украйна

Свят

Борис Джонсън срещу нормализирането на отношенията с Русия дори след инвазията в Украйна

Борис Джонсън срещу нормализирането на отношенията с Русия дори след инвазията в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Западът не трябва да се опитва да "нормализира отношенията" с руския президент Владимир Путин след инвазията му в Украйна, каза в събота британският премиер Борис Джонсън, който нарече кризата "повратна точка за света".

„Има някои по света... които казват, че е по-добре да се примирим с тиранията... Смятам, че дълбоко грешат“, каза британският лидер на пролетната конференция на Консервативната партия в Блякпул, Северозападна Англия. „Да се опитаме да нормализираме отношенията с Путин след това, както направихме през 2014 г., би означавало да направим отново същата грешка и затова Путин трябва да се провали. "Това е повратна точка за света и е моментът на избора – на избора между свобода и потисничество", добави той.

Британската външна министърка Лиз Трус предупреди в събота, че мирните преговори за прекратяване на конфликта могат да бъдат "димна завеса" за по-опасни руски военни действия. „Много съм скептична“, каза Трус в интервю пред вестник The Times. „Това, което видяхме, е опит да се създаде пространство за руснаците да се прегрупират. Тяхната инвазия не върви по план. "Страхувам се, че преговорите са още един опит за отклоняване и създаване на димна завеса. Не мисля, че все още сме на етап преговори", добави тя. Трус повтори коментарите на британското разузнаване, че Путин може да се обърне към "все по-екстремни действия", посочвайки извършените „вече ужасяващи зверства".


Последвайте ни в Google News

 

Автор

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети