Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дачич с нова провокация към България

Свят

Дачич с нова провокация към България

Дачич с нова провокация към България - Tribune.bg
Снимка:

Това е поредното враждебно изявление на сръбския вицепремиер по адрес на страната ни

"За какви вътрешни работи днес се говори в Европейския съюз. Там имате едни българи, които в Сърбия са само 0.26 на сто от населението ни. Толкова са българите в Сърбия, но България на всяка среща на Европейския съвет поставя въпроса за правата на българското национално малцинство?" Това неочаквано и без повод заяви сръбският вицепремиер и министър на външните работи Ивица Дачич в интервю.

Това е поредното враждебно изявление на Дачич по адрес на страната ни. Миналата година той си позволи непремерен тон и спрямо българския премиер по повод изявлението на Бойко Борисов в Познан за положението в региона.

Тогава след острата реакция на София властите в Белград заявиха, че е "имало проблем с превода". Борисов тогава поиска Дачич публично да се извини и каза: "Какво точно иска Ивица Дачич? Аз мога да съм доста неприемлив, мога да съм и недипломатичен, но от това най-малко Сърбия ще има полза, и още по-малко сръбският и българският народ, припомня БГНЕС.

В края на ноември сръбският посланик в София бе извикан в българското МВнР по повод скандалното изявление на председателя на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун. Отново пред РТС Дрецун заяви, че България масово шпионирала Сърбия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати