Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ДНР обяви, че те са евакуирали моряците ни от кораба „Царевна“

Свят

ДНР обяви, че те са евакуирали моряците ни от кораба „Царевна“

ДНР обяви, че те са евакуирали моряците ни от кораба Царевна - Tribune.bg
Снимка:

Евакуирани са  15 членове на екипажа на товарен кораб „Царевна“, сред които 14 граждани на Република България и един гражданин на Украйна.  Извеждането на суша е станало в акция на Народната милиция на ДНР, проведена съвместно с въоръжените сили на Руската федерация. Това се казва в изявление на Министерството на външните работи на ДНР относно евакуацията на екипажи на чуждестранни кораби от Мариупол.

В съобщението се допълва още, че те са в Донецк, а властите са им оказали цялата необходима подкрепа. В момента са настанени в хотел и им е осигурена храна.

Те допълват, че в момента чуждестранни моряци са добре, като Министерството на външните работи на ДНР е стартирало процедури за организиране на заминаването им техните родни държави. Необходимите документи се обработват и от Руската федерация.

„Заедно с нашите руски колеги възнамеряваме да направим всичко възможно, за да върнем всички граждани, евакуирани от мариуполското пристанище у дома, при техните близки и приятели, възможно най-скоро.“, се почва още в изявлението им.

Акцията по евакуацията е започнала преди няколко дни, като на 11 април са били изведени 47 моряци, включително граждани на Русия, Азербайджан, Египет, Сирия и Украйна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати