Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Дронове атакуват Черно море, Крим и части от Русия

Свят

Дронове атакуват Черно море, Крим и части от Русия

Дронове атакуват Черно море, Крим и части от Русия - Tribune.bg
Снимка:

Няколко части на Русия, Черно море и полуостров Крим бяха подложени на атаки с дронове от Украйна в ранните часове в понеделник, казаха официални лица, тъй като ударите нарушиха въздушния трафик над двете големи летища в Москва. Руските системи за противовъздушна отбрана унищожиха четири изстреляни от Украйна дрона над северозападната част на Черно море и над Кримския полуостров, съобщиха от министерството на отбраната на Русия в понеделник. Още четири дрона бяха унищожени над граничещите с Русия градове Курск и Белгород, съобщи министерството в отделна публикация. Не се съобщава за щети или ранени в резултат на докладваните атаки, пише БГНЕС.

Руската област Тула също беше атакувана с дронове в ранните часове на понеделник. Противовъздушната отбрана е задействана над района, граничещ с Москва на север, предаде руската агенция РИА. По предварителна информация няма данни за щети или ранени в резултат на атаката, съобщи руското министерство на регионалната сигурност. Последните сутрешни атаки доведоха до ограничаване на въздушния трафик, тъй като две от големите московски летища – Внуково и Домодово – преустановиха полетите си в понеделник. Полетите до тези летища, бяха пренасочени към други летища, съобщи държавната информационна агенция ТАСС.

В края на август руското министерство на отбраната заяви, че неговата противовъздушна отбрана е унищожила два дрона над града, но не предостави повече подробности за щетите и жертвите от прехващането, ако има такива. Освен това не се съобщава точен час и място на атаката.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати