Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. Джонсън: Великобритания е изправена пред приливна вълна от Омикрон

Свят

Джонсън: Великобритания е изправена пред приливна вълна от Омикрон

Джонсън: Великобритания е изправена пред приливна вълна от Омикрон - Tribune.bg
Снимка:

Великобритания е изправена пред приливна вълна от Омикрон, предупреди свое изявление британския премиер Борис Джонсън, посочва АП. Джонсън отбеляза, че всеки над 18-годишна възраст ще получи възможност да си постави трета доза ваксина до края на този месец. По думите на министър-председателя инфекциите от силно заразния вариант на коронавируса се удвояват на всеки два-три дни.

„Опасявам се, че сега вече е ясно, че две дози ваксина просто не са достатъчни да дадат нивото на защитата, от която се нуждаем“, посочва премиерът. Според Джонсън програмата за поставяне на бустерна доза трябва да се ускори, тъй като засега учените не знаят дали Омикрон е по-лек от останалите варианти.

Британското правителство повиши степента на заплаха от коронавирус, като предупреди, че бързото разпространяване на варианта Омикрон е поставило Обединеното кралство в рискова зона. Главните медицински съветници на Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия съобщиха, че появата на новия вариант представлява „допълнителна и бързо разрастваща се заплаха за хората и здравната система“. Те препоръчаха повишаване на нивото на тревога от 3 на 4 степен по петстепенната скала.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема