Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Свят
  3. ЕП изслушва новите кандидати за еврокомисар от Унгария, Румъния и Франция

Свят

ЕП изслушва новите кандидати за еврокомисар от Унгария, Румъния и Франция

ЕП изслушва новите кандидати за еврокомисар от Унгария, Румъния и Франция - Tribune.bg
Снимка:

Новата ЕК трябва да бъде одобрена от Европейския парламент с обикновено мнозинство

ЕП ще изслуша днес тримата нови кандидати за еврокомисари от  Унгария, Румъния и Франция. До това се стигна, след като първоначално предложените кандидати от трите страни бяха отхвърлени. Номинираните от Унгария и Румъния кандидати не бяха изслушани заради потенциален конфликт на интереси. Френската кандидатура не премина „изпита“ в ЕП.

Сега всеки от новите кандидати ще разполага с три часа, за да убеди членовете на ЕП, че е подходящ за еврокомисар.

Веднага след изслушването председателят на съответната комисия и координаторите на политическите групи в комисията ще направят оценка на представянето на кандидата, след което на 14 ноември вечерта Съветът на председателите на комисии ще направи обща оценка на изслушванията и ще предаде своите заключения на Председателския съвет на ЕП.

На своето заседание на 21 ноември Председателският съвет ще направи финална оценка на изслушванията и ще вземе решение дали да обяви процедурата на  изслушванията за приключена.

Новата ЕК трябва да бъде одобрена от Европейския парламент с обикновено мнозинство от гласувалите евродепутати по време на пленарно заседание. Гласуването трябва да се проведе на 27 ноември.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети